Kézilabda-thriller idegenben

2024.04.08. 11:01

Pontlopás Orosházán

Bravúros pontszerzéssel folytatta szereplését a Gárdony-Pázmánd NKK női csapata a kézilabda NB I/B előrehozott, 28. fordulójában.

Szupkai Gábor

Ágoston Nóra (a labdával) tette fel az I-re a pontot

Fotó: Kricskovics Antal

Zengő Alföld Orosházi KA - Gárdony-Pázmánd NKK 25-25 (13-13)

Orosháza, 250 néző. Vezette: Barna, Kovács B. 

Zengő Alföld Orosházi KA: Bálint, Reszegi (kapusok) – Mikula, Vörös, Péter 3, Petri 1, Ács 1, Kenyeres 6, Ludvig 3, Jáhn, Baráth 8/2, Kostyó 1, Bedron 2. Vezetőedző: Marton Richárd

Gárdony-Pázmánd NKK: Kaffka, Bőle (kapusok) - Szűcs 6, Hargitai 2, Vernes 1, Berényi 4, Vereszky 3, Berkes-Kaiser 4/1, Ágoston 3/1, Zámori, Hamuth 2, Nemes, Rezneki,, Tóth Ficsor, Kukucska. Vezetőedző: Molnár József

Kiállítások: 4 ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 3/2

Mostantól a szótárban a szoros és kiegyenlített mérkőzés szinonimája lesz a gárdonyi lányok hétvégi vendégjátéka, és biztosan nem írják fel receptre szívbetegeknek. Hamuth Lili neve került először a jegyzőkönyvbe gólszerzőként, valamint ő gyűjtötte be az első 2 perces büntetést is. Az első negyed órában aztán 5-5-ig mindkét együttes elmondhatta magáról, hogy előnybe került, igaz mindössze egyetlen góllal. Ezután a gárdonyiak húztak el 8-5-re, de az Orosháza hosszú hajrát nyitott és a félidő végén 13-13 állt az eredményjelzőn.

A fordulás után sem csökkent az izgalmi faktor, folyamatosan változott éppen kinél van az előny, a félidő közepén pedig egy közel öt perces totális gólcsend borzolta az idegeket. Öt perccel a vége előtt aztán minden veszni látszott, hiszen az Orosháza először tudott elhúzni két góllal, 25-23-ra. Valószínűleg kevesen gondolták, hogy innen Bőle Maja hibátlan teljesítménnyel zárja a hajrát, Berényi Kíra és Ágoston Nóra ellenben megoldhatatlan feladat elé állította az orosházi kapuvédőt, ami nagyon értékes pontot ért a Gárdony-Pázmánd NKK csapatának a bentmaradás kiharcolásáért vívott ádáz küzdelemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában