Labdarúgó NB I

2024.04.06. 15:00

Nehéz mérkőzésre készül a Puskás Akadémia

Idegenben térhet vissza a győztes útra a Puskás Akadémia, amely a Kecskeméti TE otthonában lép pályára a labdarúgó NB I 27. fordulójában, április 7-én, vasárnap 17.30 órától.

Szabó Róbert

Hornyák Zsolt nem készül könnyű mérkőzésre

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Öt nyeretlen mérkőzés után utazik a Bács-Kiskun vármegyei Kecskeméti TE otthonába a Puskás Akadémia. A felcsútiak nem a legjobb formában várják a hétvégi összecsapást, hiszen ezen az öt összecsapáson csupán három pontot tudott begyűjteni, idegenben kikapott a Debreceni VSC-től, otthon pedig az Újpesttől. Ennek ellenére begyűjtött egy nagy skalpot, hiszen 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárosi TC otthonában. Ráadásul a Fehérvár FC elleni legutóbbi bajnokin is végig mezőnyfölényben játszott, több helyzetet alakított ki ellenfelénél, azonban ezek kimaradtak, így zárult 0-0-s eredménnyel a találkozó.

A Kecskeméti TE sincs jobb szériában, hiszen csupán a kiesés szélén álló Kisvárda ellen tudta begyűjteni a három pontot, emellett pedig kikapott a Fehérvár FC-től hazai környezetben, míg az MTK Budapest otthonában csak 2-2-es döntetlennel zárt. Az sem a lila-fehérek mellett szól, hogy csütörtökön a Nyíregyháza otthonában Magyar Kupa-találkozón léptek pályára – 2-1-re kikaptak –, így biztos, hogy a felcsútiak várhatják kipihentebben az összecsapást.

A jelenleg futó idényben kétszer találkozott eddig egymással a két csapat: 2023 augusztusában 4-1-re nyert hazai pályán a Kecskemét, míg 2023 decemberében a Puskás Akadémia is otthon tartotta a három pontot egy 3-0-s sikerrel. Ezen a találkozón Lamin Colley is gólt szerzett, míg Nagy Zsolt duplázni tudott.

A bajnoki előtt Hornyák Zsolttal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk, aki a Fehérvár FC elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatóján kijelentette, ha úgy játszanak ahogy a vármegyei rivális ellen, akkor elhozzák a három pontot Kecskemétről.

– A játékunk azt gondolom összességében rendben van, mert elég dominánsan tudtunk játszani az ellenfelekkel szemben – mondta lapunk kérdésére Hornyák Zsolt. Hozzátette, oka van annak, hogy a Fehérvár FC elleni mérkőzés után azt mondta, hogy azt mondta, ha ugyanúgy játszanak mint azon a találkozón, akkor elhozzák a három pontot Kecskemétről.

A szakember arról is beszélt, hogy van egy nagy különlegessége a kecskemétieknek, ez pedig a pálya. Kiemelte, nem lebecsülni szeretné a stadiont, de az a leggyengébben kivitelezett pálya, persze már csak a korából kifolyólag is, ez pedig előnyt jelent a hazaiak számára, főleg ha sár van. Leszögezte viszont, hogy ez nem csak az ő számukra, hanem minden csapat számára nehézséget okoz. 

– Nem erre fókuszálunk, egy nehéz idegenbeli mérkőzésre készülünk, a Kecskemét egy védekező szellemű csapat, akik öt védővel játszanak, mint az NB I nagy része. Arra készülünk, hogy ezt meg tudjuk oldani a hétvégén – zárta gondolatait Hornyák Zsolt.

A Puskás Akadémiának rendkívül fontos lenne, hogy visszatérjen a győzelem útjára, hiszen ha nem sikerül begyűjtenie a három pontot, de a rivális DVSC-nek és a Fehérvár FC-nek igen, akkor nagy hátrányba kerülhet a harmadik helyért folytatott harcban. Ráadásul az MTK Budapest és a DVTK is megelőzhetné a felcsútiakat egy győzelemmel, míg az ellenfél Kecskeméti TE pontszámban utolérhetné őket. A legnagyobb kérdés az, hogy sikerül e javítania Hornyák Zsolt legénységének a helyzetkihasználáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában