Csokitojásokkal ajándékozták meg a beteg gyermekeket

2024.04.02. 20:00

Kórházban jártak az Alba kosarasai

Az Arconic Alba Fehérvár kosárlabdacsapata idén már másodszor járt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Március 8-án Nőnap alkalmából lepték meg az intézmény női dolgozóit egy nagy tulipáncsokorral a kosarasok, húsvét után pedig a Gyermekosztály kis lakóit ajándékozták meg közel ezer, meglepetést rejtő csokitojással.

Ferencz Balázs

Örömmel fogadták a gyerekek az Alba kosarasait

Fotó: Fehér Gábor

Alejandro Zubillaga, az Arconic Alba Fehérvár NB I-es kosárlabdacsapatának vezetőedzője otthonosan mozgott a kórházi folyosón. Nem mintha törzsvendég lenne az intézményben, inkább a gyerekek között töltött idő volt kedvére. Széles mosollyal kutatta fel a kórtermekben gyógyuló csöppségeket, s invitálta őket az aulába, ahol Simon Balázs ügyvezető mellett a játékosok képviseletében Vojvoda Dávid, Takács Milán, Isaiah Philmore és Siyani Chambers osztogatták a csokitojásokat.

Alejandro Zubillaga, az Arconic Alba Fehérvár vezetőedzője szóba elegyedett a kis betegekkel
Fotó: Fehér Gábor

Az Alba marketingvezetője, Horváth Éva mesélt arról, hogy az utóbbi két hazai bajnoki mérkőzés során rengeteg szurkoló tett eleget a felhívásnak, és segített néhány Kinder-tojással, sőt, a legutóbbi, Falco elleni összecsapáson még a szombathelyiek is beszálltak a gyűjtésbe - le a kalappal előttük. A drukkerek mellett a fehérvári játékosok is beletettek a közösbe, hogy egy kis mosolyt csaljanak a kórházban fekvő gyermekek arcára.

Fodor Szilvia ápolási igazgató-helyettes asszony elárulta, hogy örömteli napon érkezett a kosárlabdacsapat a kórházba, hiszen éppen április másodikán szorult ápolásra a legkevesebb gyermek ebben az esztendőben, összesen tíz gyerkőc tartózkodott az osztályon. Természetesen a Fejér Megyei Szent György Kórház azon osztályaira is jutott az édességből, ahol ápolnak még gyermekeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában