Idegenben nem megy

2024.04.16. 19:59

Itt is, ott is vereség

Második mérkőzését is elvesztette a Honvéd Szondi György SE az asztalitenisz Extraliga felsőházi rájátszásában. Az alsóházban a Aqvital Csákvári TC sem tudott nyerni.

Ferencz Balázs

A csákvári Terék Norbert koncentrál egy szervánál

Fotó: Kricskovics Antal

Az Extraliga rájátszásának második fordulóján vannak túl Fejér vármegye férfi csapatai. A felsőházban érdekelt Honvéd Szondi György SE ismét idegenben lépett asztalok mellé, mégpedig a bajnoki címre törő PTE-PEAC-Kalo MÉH I-es együttese vendégeként.

Már a páros csatáknál vezetést szerzett a pécsi gárda, a Demeter Mátyás/Pető Zsolt kettős 3-1 arányban győzte le a Molnár Krisztián/Jakab Gábor duót. Az egyesek küzdelmében Molnár Krisztián és Zombori Dávid neve mellé úgy került 3-0-s győzelem, hogy a hazaiak már nem álltak ki ezekre a találkozókra, addigra már eldőlt, hogy simán nyerik a mérkőzést. Ugyanis Demeter Zomborit és Kishegyi Ákost is 3-1-re győzte le, míg Pető Kishegyi ellen, Szántosi Ádám Molnár felett aratott 3-1-es győzelmet. A PTE PEAC-Kalo MÉH 5-2-re nyert, s vezeti a felsőház tabelláját. A Honvéd Szondi SE a felsőház utolsó, azaz a hatodik helyén áll. Május 5-én 15.00 órakor a közvetlen rivális Mosonmagyaróvárt fogadják.

Az alsóházban szereplő Aqvital Csákvári TC rendkívül szoros csatában maradt alul a Diósgyőri VTK vendégeként. Timafalvi Gergő és Németh János párosa 3-1-es győzelmet aratott a Kővári Balázs/Krebs Levente duó felett. A miskolci Cseri Ádám aztán sokat tett csapata végső sikeréért, hiszen Timafalvit 3-2-re, Terék Norbertet 3-0-ra verte. Terék Krebs Leventével szemben sem tudott újítani, 3-1-re vesztett. Németh János aztán legyőzte Krebset (3-2) és Kővárit is (3-0), de Kővári Timafalvi Gergő felett aratott nagyon küzdelmes, 3-2-es győzelme döntötte le a csapatok mérkőzését, a DVTK 4-3 arányban bizonyult jobbnak. A csákváriak az alsóház negyedik helyén állnak, május 4-én 11 órakor a Foratom-Szegedi AC-t fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában