Félúton a sikerhez a FEHA19 U21-esei

2024.04.08. 12:20

Heves jeges juniorcsaták

A korosztályos jégkorong döntő első két mérkőzését követően a székesfehérvári ifik ünnepelhettek.

Szupkai Gábor

Nagy küzdelemben húzták be a kékmezes fehérváriak a második mérkőzést

Forrás: FEHA19

Fotó: Soos Attila

A 2023/24-es szezon U21-es bajnoki döntőjében az előző idényhez hasonlóan ismét a FEHA19 és a DVTK Akadémia néz farkasszemet. A párosítás azonban nem csak ettől pikáns, hanem a két edző személyétől is, hiszen a fehérváriakat a korábban Miskolcon is dolgozó Tokaji Viktor irányítja, míg a DVTK-t a nemrég visszavonult Vas János vezeti.

A szombati első felvonást a fehérvári kapuban Csibi Dávid 21 védéssel tette emlékezetessé, hiszen a három hazai gólra - melyeket Németh Zalán, Farkas László és Raivis Strazdins szereztek -, nem tudott válaszolni a DVTK.

A második derbin vasárnap már jobban izgulhatott a közel 500 néző, mert két harmadon át csak helyzetekig jutottak a fehérvári fiatalok, mert a Jegesmedvék kapusa, Praták Dávid áthatolhatatlannak bizonyult. Végül a 45. percben tört meg a jég, emberelőnyben Szabó Péter lövésébe Balasits Barnabás szúrt bele, vezetett a FEHA19. A DVTK oldaláról Őri Arvid egyéni akciója ért gólt az 53. percben, de mindössze 50 másodperccel később Dézsi Barnabásnak köszönhetően már ismét a hazaiaknál volt az előny, 2-1. A hajrában kapusát lehozva támadhatott a DVTK, de mindhiába. A FEHA19 összesítésben 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó döntőben. Folytatás kedden este Miskolcon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában