Női vízilabda

2024.04.21. 07:30

Harmadik helyen zárta az alapszakaszt a DFVE

Magabiztos, 12-5-ös győzelmet aratott a DFVE a Szegedi Vízilabda Egylet otthonában a vízilabda MOL Női OB I alapszakaszának 18., utolsó fordulójában.

Szabó Róbert

Magabiztos győzelemmel harmadik helyen zárta az alapszakaszt a DFVE

Fotó: DFVE / Facebook

A háromperces gólcsenddel induló találkozót Mahieu Géraldine szakította meg, majd Garda Krisztina is betalált bő négy perc játék után, a negyed hátralevő idejében azonban újabb gól nem született, 0-2.

A szünet után Pap Mirtillnek másfél perc kellett ahhoz, hogy szépíteni tudjon, de bő hat perccel a nagy szünet előtt Szabó Nikolett ismét kettőre növelte a különbséget. Ezután Somogyvári Lili is betalált, így már 4-1-re vezetett a Dunaújváros, amikor Bereczki Luca megszerezte a hazaiak második találatát. Az első félidőben Garda Krisztina volt az utolsó, aki eredményes tudott lenni, így háromgólos vendég előnynél vonulhattak szünetre a felek, 2-5.

A fordulás után 50 másodperc kellett ahhoz, hogy Sümegi Nóra Virág egy akciógóllal a mérkőzés során először négygólosra növelje a vendégek előnyét. Ezután a Szeged feljavult, előbb Pap Mirtill szépített, Pádár Boglárka találata után pedig már csak kettő volt a különbség. Ez egy kicsit megrázta a vendégeket, Garda Krisztina harmadik alkalommal talált az ellenfél kapujába, majd Jankl Csenge is eredményes volt húsz másodperccel a negyed vége előtt, 4-8.

Az utolsó nyolc percben aztán ismét öt gól született, 4-1-es eloszlásban a DFVE javára, amely így 12-5-s győzelmet aratott a Szeged otthonában, ezzel pedig bebiztosította alapaszakaszbeli harmadik helyét.

Szegedi Vízilabda Egylet – DFVE Vízilabda 5-12 (0-2, 2-3, 2-3, 1-4)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában