Női vízilabda

2024.04.06. 09:51

Biztosíthatja alapszakasz-harmadik helyét a DFVE

Magabiztos idegenbeli győzelme után a közvetlen rivális Egert fogadja hazai pályán a Dunaújvárosi FVE a Mol Női Vízilabda OB I 16. fordulójában.

Szabó Róbert

Kifejezetten fontos a győzelem a DFVE számára

Fotó: DFVE / Facebook

Jó formának örvendenek a dunaújvárosi vízilabdás lányok, hiszen legutóbbi öt bajnokijukból négyet is megnyertek, csak a bajnokaspiráns Ferencvárostól kaptak ki idegenben 9-8-ra. Az Eger sem panaszkodhat, hiszen hasonló mutatóval rendelkezik, csak a BVSC-Zugló ellen szenvedtek vereséget, a Bajnokok Ligájában pedig legyőzték a Ferencvárost 9-8-ra.

A két csapat legutóbb a hetedik fordulóban, 2023 novemberében találkozott egymással. Akkor a dunaújvárosiak idegenben nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, minden negyedben három gólt szereztek, s mivel az egriek csak egy felvonásban tudtak ennél többet dobni, így 12-9-re a vendégek nyertek.

Az elmúlt öt Dunaújvárosban rendezett találkozót illeti, négyszer a DFVE örülhetett a sikernek, legutóbb, 2023 májusában, a bajnokság döntőjében azonban büntetőkkel az Eger diadalmaskodott.

A győzelem azért is különösen fontos, hiszen azzal biztosíthatja alapszakasz harmadik helyét a DFVE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában