Erősítés a javából

2024.04.10. 10:45

A magyar válogatott alapembere Fehérváron

Sebők Balázs a német bajnokságot otthagyva, hároméves szerződést kötött a Hydro Fehérvár AV19 csapatával.

Szupkai Gábor

Fotó: Kricskovics Antal

Nem ma történt, hogy Sebők Balázs magyar klubcsapat mezében utoljára jégre lépett. Ennek bizony már 15 éve. Viszont alig néhány hónap múlva ez újra megtörténik, és szerencsére immár fehérvári színekben. A 29 éves támadó a MAC Budapest csapatában nevelkedett, majd 14 éves korában Finnországba került, ahol sorrendben az Oulun Kärpät, a KalPa és az Ilves játékosa volt. A KalPa együttesével 2017-ben a Liiga-ban ezüstérmet szerzett, 2019-ben a Spengler Kupát is megnyerte, az Ilves csapatával két évben is bronzéremmel zárt. Az előző évadot a DEL-ben, az Iserlohn Roostersnél töltötte, 49 találkozón 22 pontot szerezve.

Ilyen eredmények mellett nem meglepő, hogy a válogatottban is alapemberré vált az évek során, így sok ismerőssel találkozhat majd a fehérvári öltözőben. A hazaigazolás mellett szól természetesen az is, hogy a Hydro Fehérvár AV19 a következő évadot új otthonában, az Alba Arénában kezdi meg, nem mellékesen a CHL-ben is szerepel a csapat.

„Kifejezetten imponált az az út, amit a Hydro Fehérvár AV19 bejárt az utóbbi években: nem véletlen, hogy a klub 3 éven belül másodszor lesz ott CHL-ben, illetve egy bajnoki döntőbe is bejutott a csapat. Örülök, hogy egy olyan együtteshez térhetek haza, aminek teljes mértékben reális célkitűzés lehet, hogy bajnoki címekért küzdhessen így nem csak a civil, de a szakmai része miatt is nagyon boldog vagyok, hogy Székesfehérváron kezdhetem meg az itthoni profi karrieremet” – mesélte el hazaigazolásának okát Sebők.

A Hydro Fehérvár AV19 kerete a 2024/2025-ös szezonra:

Edzői stáb: Kiss Dávid, Tyler Dietrich, Samuli Nordman

Kapusok: Horváth Dominik, Rasmus Reijola

Hátvédek: Csollák Márkó, Falus Ádám (2025/2026), Kiss Roland, Stipsicz Bence (2026/2027), Tim Campbell (2025/2026), Markus Phillips, Josh Atkinson

Csatárok: Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István,Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos (2025/2026), Anze Kuralt (2025/2026), Sebők Balázs (2026/2027)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában