Erste Liga

2024.03.05. 20:51

Vereséggel zárta szezonját a FEHA19

A FEHA19 felnőtt együttese a DVT Jegesmedvék otthonában fejezte be az alapszakaszt, és ezzel együtt az egész szezont.

Beke Zsombor

Blasko (fehérben) szerezte a FEHA19 gólját

Forrás: DVTK

Egyik fél számára sem volt már tétje igazán a találkozónak, hiszen a miskolciak biztosan a hetedik helyen zárnak és a Brassóval mérkőznek meg a rájátszásban majd. A Fejér vármegyeiek biztosan lemaradnak a playoffsról, maximum a megyei rivális DAB-ot tudják megelőzni.
Kiegyenlített játékkal kezdődött el a mérkőzés, mindkét kapu előtt adódtak veszélyes szituációk, aztán a harmad dereka felé Márkusnak már valamivel több dolga akadt. Aztán kicsit meglódultak a csapatok, de inkább a kiállítások terén. Először több mint fél percig kettős fórban támadhatott a FEHA19, de nem sikerült ezzel élni, ahogy a szimpla fórral sem. Aztán a kivédekezett hátrányok felpaprikázták a hazaiakat, így a kemény játék még több emberhátrányt hozott.

A második harmadra némileg megnyugodtak a felek, sokáig elkerülték a büntetőpadot a felek. A miskolci fölény ellenére a vezetést a FEHA19 szerezte meg, a 36. percben Blasko talált be, 0-1. Könnyen meg is duplázhatták volna a vendégek az előnyüket, de emberhátrányban Zezelj mellé lőtte a ziccert.

Kuleshov hatalmas helyzetével indult a harmadik harmad, majd ezt követően is Márkusnak kellett, bravúrokat bemutatni az eredmény megtartásához. Sajnos a fölény a hajrához közeledve góllá érett, Bean távoli lövésébe Miskolczi ért bele jól öt perccel a vége előtt, 1-1. Még egy perc sem telt el, már vezetett a DVTK, Bogesic büntetőt érően szabálytalankodott, a pakk mögé Baros állt, aki egy csellel átverve Márkust vezetéshez juttatta övéit, 2-1. Nem adta fel a FEHA19, de a végén Bartos üreskapus gólja eldöntött minden kérdést, 3-1.

DVTK Jegesmedvék – FEHA19 3-1 (0-0, 0-1, 3-0)

Miskolc, 888 néző. V.: Juhász, Dósa, Kis-Király, Kocsány.

DVTK: Vosvrda – Szirányi (1), Szathmáry, Esteves, Páterka, Berdnikov – Verveda, Vojtkó, Miskolczi 1 (1), Bartos 2, Mattyasovszky – Shkrabau, Bean (1), Kuleshov, Lövei, Razumnak – Hill, Farkas M., Csiki, Vesey. Vezetőedző: Steve Kasper.

FEHA19: Márkus – Rachinskiy, Bogesic, Dobos, Fekete, Ambrus Cs. – Falus, Vokla (1), Zezelj, Ulamec (1), Blasko 1 – Kasinski, Csollák, Keresztes, Farkas L., Keceli-Mészáros – Bajkó, Balasits, Dézsi, Alapi, Antonijevic. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában