Bejelentés

2024.03.29. 18:40

Új kapussal erősített a Fehérvár

Egy kulcspozíció már el is kelt a Hydro Fehérvár AV19 keretében, a kék-fehérek bejelentették, ki védi majd a kaput Horváth Dominik mellett a következő szezonban.

Beke Zsombor

Fotó: A klub

Rasmus Reijola csatlakozik a Volán keretéhez, a 31 éves finn hálóőr komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik, egyetemi évei alatt az NCAA-ben játszott, majd 2017-ben hazaigazolt Finnországba, ahol két évig a Mestisben, majd azóta az első osztályban véd. Nem mondható nagy csapatváltónak, 2019 óta két együttesben fordult meg, az utóbbi négy szezonban Vaasan Sport kapuját védte.

– Nagyon izgatott vagyok, hogy jövőre csatlakozhatok a csapathoz. Miután beszéltem a vezetőséggel és azokkal, akik korábban már ott jártak, világossá vált, hogy a szervezet kiváló, és mindent nagyon professzionális módon intéznek. Biztos vagyok benne, hogy a jégen is sikeresek leszünk csapatként. Nagyon izgatottan várom, hogy a szurkolókkal is találkozhassak, hiszen azt hallottam, hogy fantasztikusak és hangosan szurkolnak a meccseken. Arra számítok, hogy a liga élcsapatai közé fogunk tartozni, és játszhatunk majd a bajnoki címért. Személyes elvárásaim, hogy segíteni tudjak a csapatnak mérkőzéseket megnyerni, és egy stabil szezont játszani. Fehérvárra történő igazolásom, több tényezőből tevődött össze. Szeretnék egy győztes mentalitású csapatban játszani, és esélyt kapjak arra, hogy a bajnoki címért küzdjek. Miután beszéltem Samuli Nordman kapusedzővel, úgy tűnt, hogy hasonló az elképzelésünk a pozíciómról. Emellett nagyon izgatott vagyok, hogy az új arénában játszhatunk és részt vehetünk a CHL-ben – mondta a klub honlapjának az új szerzemény.

Rasmus Reijola nem kicsi kapus, 192 centiméter magas, több mint 90 kg, masszív fal lehet a fehérvári kapuba. Ami az elmúlt szezonok védési százalékait illeti, nem feltétlenül  ezzel hívta fel a Volán vezetőségének a figyelmét, egyik idényben sem érte el a 90 százalékot, igaz, csapata sem tartozott a finn első osztály legjobbjai közé. Ebben a kiírásban 15 találkozón védett, ezt 87,1 százalékkal tette.

– Rasmus egy szorgalmas és rendkívül ambiciózus kapus, aki kemény munkával jutott el a finn első osztályba – mondta csapatunk új igazolásáról az együttes kapusedzője, Samuli Nordman. – Okosan játszó játékos, aki a magasságát az előnyére tudja fordítani. Úgy érzem, nagy elvárásokkal vág bele a következő szezonba, ahogy Horváth Dominik is. Örülök, hogy együttműködhetünk és a klubbal közösen sikereket érhetünk el!

A Hydro Fehérvár AV19 kerete a 2024/2025-ös szezonra:


Edzői stáb: Kiss Dávid, Tyler Dietrich, Samuli Nordman


Kapusok: Horváth Dominik, Rasmus Reijola


Hátvédek: Csollák Márkó, Falus Ádám (2025/2026), Kiss Roland, Stipsicz Bence (2026/2027), Tim Campbell (2025/2026), Markus Phillips, Josh Atkinson


Csatárok: Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István,Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos (2025/2026), Anze Kuralt (2025/2026).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában