Érmek az utcai viadalról

2024.03.25. 09:55

Tovább robognak a Szondi gyaloglói

A fedett pályás szezonban aratott sikereket követően a szabad ég alatt is remekelnek a Honvéd Szondi György SE gyaloglói. Őze Tibor tanítványai a békéscsabai felnőtt 20 kilométeres, valamint fiatalkorú atléták hosszútávú utcai bajnokságán szerepeltek.

Ferencz Balázs

A Honvéd Szondi SE Békéscsabán eredményesen szereplő gyalogló-csapata. Középen edzőjük, Őze Tibor. A képről Schwarz Péter hiányzik

Forrás: Honvéd Szondi SE

A Viharsarokban nyolc szondis versenyző nyargalt az utcákon. A verseny reggelén a három olimpiai aspiráns gyalogló rajtolt el a 20 kilométeres távra. A Honvéd Szondi SE versenyzője, Tóth Norbert megszokott ellenfeleivel, Venyercsán Bence (Bp. Honvéd) és Hellebrant Máté (Nyíregyháza) csatázott. A fiúk azonnal a mezőny élére álltak, és itthon szokatlanul erős tempót gyalogolva rótták a kilométereket. A versenyt végül egyéni csúccsal Venyercsán Bence nyerte meg, de Tóth Norbert egy percet javított egyéni csúcsán, amely most már 1:23.23 óra, ezzel végül a harmadik helyen ért célba.

Tóth Norbert elmondása szerint ez az eredmény a júniusi felnőtt Európa-bajnokságra nagyon jó ajánló levél, mivel most már bőven a kvalifikációs helyeken belül áll. 

- Ha a ranglista drasztikusan nem változik, az idei évre kitűzött célok közül az elsőhöz nagyon közel kerültem, és remélem, utazhatok Rómába - fogalmazott Tóth a versenyt követően.

A felnőttek mellett a fiatalok is flaszterre léptek. Az U16-os fiúk között Ligeti Dávid az 5 kilométeres távon egyéni csúccsal - 2.47:19 - rajt-cél győzelmet aratott. Így nem csupán fedett pályán, de szabadtéren is bajnoki címet szerzett.

Az U20-as fiúknál 10 kilométeres távon Schwarcz Péter idei legjobbját gyalogolva, erős térdfájdalmak mellett is a második helyen ért célba 51.19 perces idővel.

Ugyancsak második lett 10 kilométeren nagy egyéni csúcsot gyalogolva az U18-as fiúknál Szónok Dániel. Az ő eredménye 51.56 perc. Említésre méltó, hogy az 5 kilométeres részideje közelít az U18-as Európa-bajnokság nevezési szintjéhez.

Szintén ezüstérmet nyert nagy egyéni csúccsal (27.38 perc) az U16-as lányok 5 kilométeres távján Csoknyai Nikolett.  Bátran gyalogolt, esélyes idén a válogatott kerettagságra.

- A bajnokságon a jövőre gondolva három fiatalnak adtuk meg a lehetőséget, hogy a meghívásos versenyszámokban, most 5 kilométeren, versenyen kívül indulva rajthoz állhassanak. Kovács Vivien 32.09-es idővel, Rajkó Vivien 33.119-es teljesítménnyel ért célba. Szorgalmas, kitartó munkával a jövőt illetően ők is a Szondi kiemelkedő gyaloglói lehetnek. Tóth Péter Ákos a gyermekek 1 kilométeres távján szlovák ellenfele mögött a második helyen ért célba - egészítette ki a hivatalos versenyeredményeket Őze Tibor, a Honvéd Szondi SE vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában