Tenisz

2024.03.15. 14:31

Tovább kell várni a top100-ra, a negyeddöntőben búcsúzott Piros

Az első szettet még megnyerte, azonban utána 4:6, 6:1, 6:4-re elveszítette a francia Titouan Droguet elleni negyeddöntőjét Piros Zsombor a székesfehérvári 75 ezer dollár összdíjazású ATP Challenger-tornán.

Szabó Róbert

Piros Zsombor az első szett után még vezetett a francia Titouan Droguet ellen

Fotó: Csengeri Zsanna / MTSZ

Fontos mérkőzés elé nézett a mai nemzeti ünnep napján Piros Zsombor, aki a hetedik helyen kiemelt francia Titouan Droguet ellen lépett pályára a Kiskút Open negyeddöntőjében. A magyar játékos számára az volt a tét, hogy lesz-e esélye a héten bekerülni az ATP-világranglista legjobb 100 játékosa közé. Ezt a reményt csak akkor tarthatta életben, ha bejut az elődöntőbe.

Az első szettben nagyon gyorsan, már 1:1 után semmire vette el ellenfele adogatását Piros, majd 3:1-nél labdája volt hogy kettős brékelőnybe kerüljön, de ezt nem tudta kihasználni. Ez meg is bosszulta magát, Droguet 30-ra brékelt és visszajött 3:3-ra, de a magyar nem adta fel, és 4:4-nél ismét előnybe került, saját szerva mögött pedig 6:4-re lezárta a játszmát.

A második felvonásban jól kezdett a francia, bár a saját adogatását nehezen hozta, de utána elvette Piros kezdését, aki ezután rögtön visszabrékelt. Ez sem volt elég ahhoz, hogy megállítsa ellenfelét, aki innentől zsinórban öt játékot behúzva 6:1-re a második játszmát is megnyerte, így következhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

Piros bár az első pontot hozta, utána sorozatban bukott négyet, így rögtön brékhátrányba került az első gém után. Ezután Droguetnek a 3:0-hoz is volt labdája, de ehelyett a magyar egyenlített, így 2:2-t mutatott az eredményjelző. Már úgy tűnt, hogy át tudja venni a vezetést a második kiemelt, de 30:0 után ismét sorozatban négy pontot bukott, a francia pedig hozta a szerváját, 4:2. Ezután mindkét fél hozta a saját adogatását, 5:4-nél pedig már a mérkőzésért szerválhatott Droguet. 

A tizedik játék aztán igazán idegőrlőre sikerült. Piros nyerte, az első, majd a harmadik pontot is, így két labdára került az egyenlítéstől, de a francia mégis eljutott meccslabdáig. Ekkor azonban úgy gondolta trükkös lesz, alsó szervát választott, ami meg is bosszulta magát, hiszen a Piros ritörnje után a hálóba ütött, majd nem sokkal később már a magyarnak volt bréklabdája. Ezt nem tudta kihasználni, újabb meccslabda jöhetett, amit már nem hibázott el Droguet, aki így 4:6, 6:1, 6:4-re behúzta az összecsapást.

A magyar teniszezőnek így tovább kell várnia arra, hogy betörjön a legjobb 100 játékos közé az ATP-világranglistán, amelynek élő rangsorában a 107. helyen jegyzik.

ATP Challenger Tour, Kiskút Open, negyeddöntő

Titouan Droguet (francia, 7.) – Piros Zsombor (2.) 4:6, 6:1, 6:4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában