Foci

2024.03.06. 11:02

Tavaszt indító értekezlet

Ahogy azt már évek óta megszokhatták a vármegye labdarúgásának vérkeringésében szereplők, és azok, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy minden gördülékenyen működjön, az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága eligazítás képpen évadnyitó értekezleten tájékoztatta a csapatok képviselőit. Az értekezlet keretein belül került sor a Téli Műfüves Bajnokság díjátadójára is.

Feol.hu

A Sárbogárd (piros) és a Móri SE (fehér) nagy harcot vív a minél kedvezőbb helyezésekért az I. osztályban

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Némiképp rendhagyó volt az idei szezonnyitó megbeszélés, hiszen már két hete megkezdődtek a küzdelmek a vármegyei I., illetve a vármegyei III. osztály Északi csoportjában, ám a többi osztály, valamint a csoportok döntő többsége az előttünk álló hétvégén rajtol majd el.
Schneider Béla az MLSZ Fejér Vármegyei igazgatója nem kertelt, amikor a csapatok figyelmét felhívta a tartozásaik kiegyenlítésére.
- Az a sportszervezet, amely a labdarúgással kapcsolatos szabályokat, szabályzatokat, versenykiírásokat, határozatokat megszegi, nem az előírt határidőben tesz eleget, fegyelmi vétséget követ el, amely fegyelmi

vétség elkövetése esetén fegyelmi büntetések alkalmazhatók. Ez lehet írásbeli figyelmeztetés, pénzbüntetés 50.000.- Ft-tól – 1.000.000.Ft-ig, egy - három büntetőpont megállapítása, és akár az adott bajnokságból és, vagy kupasorozatból történő kizárás.

Ezt követően már a 2024-2025-ös bajnoki idény került szóba, amelyből megtudhatta a hallgatóság, hogy a megszokott versenysorozatok mellett lesznek újdonságok. A felnőtt férfi és az U14-es női futsal küzdelmeinek elindulása mellett a 44 éven felüliek a számukra kiírásra kerülő Old Boys bajnokságban bizonyíthatnak, amely ¾ pályán kerül megrendezésre. Természetesen szó esett a következő bajnoki idény nevezési feltételeiről is. Itt ki kell emelni, hogy a kluboknak digitálisan az IFA rendszeren keresztül szükséges benyújtani a bejegyzésükről szóló kivonatot, a NAV adóigazolást, és az önkormányzati adóigazolást – ezek 2024. június 1., vagy utáni keltezésűek lehetnek.

Fontos információ, hogy 2024. július 1-én kezdődik az átigazolási időszak, amely a szabadon igazolható felnőtteknél 2025. július 20-ig tart, míg az átadó klub hozzájárulásának esetén mindez 2024. július 21. és 2024. augusztus 31. között valósulhat meg. Az U6 és az U19-es korosztályoknál, valamint az öregfiúknál ez annyiban térhet el, hogy itt a szabadon igazolhatók 2024. július 31.–ig válthatnak egyesületet, a klubok beleegyezése esetén pedig 2024. augusztus 31. éjfél a határidő.

- A sportorvosi vizsgálatok a megszokott rendben, és előjegyzés alapján történnek ezután is. Nem szabad elfelejteni, hogy legalább 3-4 héttel korábban kell a vizsgálatokra időpontot kérni! A kötelező elemek sportorvosi kártyán: a vizsgálat időpontja, versenyezhet, az orvos kör alakú bélyegzője mellett a rendelő bélyegzője - ellipszis alakú kétszínű -, az orvos aláírása. A sportorvosi engedélyre négy alkalommal rögzíthető bejegyzés. A betelt sportorvosi kártyát - leadás esetén - ingyen cseréljük. – tette hozzá Schneider Béla.
Könnyebbséget jelenthet, hogy egy kormányrendelet alapján lehetővé vált, hogy háziorvosok és házi gyermekorvosok a körzetükbe bejelentkezett, amatőr sportolóként leigazolt (sportolók) lakosok részére sportorvosi vizsgálatot végezzenek.

Terveznek a későbbiekben változásokat a sportorvosi vizsgálatoknál. Így U12 alatt nem kell majd vizsgálat, a kréta rendszerben nyilvántartott egészségügyi nyilatkozat pedig csak a Bozsik Programnál. Ezen kívül U16-ig lesz csak a hat hónapos érvényességük az engedélyeknek.

Licenc követelmény, hogy csapatonként legyen legalább egy fő amatőr sportszervezői végzettségű vezető. Éppen ezért négy alkalmas Amatőr Sportszervezői Tanfolyam indul 2024. március 6-án, melynek célja, hogy a tudásanyag átadásával, megkönnyítsék az amatőr bajnoki osztályokban szereplő sportvezetők munkáját. Tematikájának lényege, hogy az MLSZ programokat, szabályzatokat, és a szervezet működését megismerjék a hallgatók. Időtartama négy nap, díja: 20.000.- Ft +áfa.

Az NB III-as osztályozókra 2024. június 8-án, szombaton, és június 12-én, szerdán kerül sor. Itt a tervezett változtatás, hogy területi alapon négy csapatos csoportokban körmérkőzés keretében döntik el a résztvevők a 10 NB III-as helyet.

A tavaly nagy sikerrel a Sóstói Stadionban megrendezett Fejér Vármegyei Kupa fináléjának ismét a vármegye legnagyobb létesítménye ad otthont 2024. május 22-én, szerdán. Az idei bajnoki év lezárása a díjátadó évzárón történik majd 2024. június 7-én, pénteken, a Sóstói Stadionban.

Schneider Béla kiemelte az Amatőr licence fontosságát, melynek célja hogy az MLSZ szervezésében megrendezésre kerülő vegyes - nyílt - és az amatőr bajnokságokban egységes követelményrendszert teremtsen meg a bajnokságba benevezni kívánó, és abban résztvevő sportszervezetek részére a gazdálkodási, az infrastrukturális feltételek és az alkalmazásban álló sportszakemberek tekintetében. A licenc kérelem benyújtási lehetőségét 2024. március 10.-ével

hirdeti meg az Igazgatóság, míg a licenc kérelmi dokumentáció benyújtásának határideje 2024. április 10. Ezt megelőzően e-mailben kell kérni a pályahitelesítést 2024. március 21.–ig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában