Ob I.

2024.03.16. 21:10

Szoros csatában maradt alul a Dunaújváros

A vízilabda MOL Ob I. 13. fordulójában a DFVE az FTC-Telekom vendégeként ugrott medencébe. Vad Lajos együttese a csapatkapitány, Garda Krisztina nélkül is szoros csatára kényszerítette a zöld-fehéreket.

Beke Zsombor

Fotó: MVLSZ

A dunaújvárosiak válogatott kiválósági vállproblémák miatt nem játszott, a hírek szerint a játékos ott lett volna a vízben, de edzője az egészségét és az olimpiai részvételt is féltve pihentette Gardát. A két csapat összesen kilenc válogatott játékost tudott felmutatni, a fölény ebből a szempontból a hazaiak mellett szólt.

A mérkőzést jobban kezdte a Ferencváros, Vályi és Gurisatti révén még három perc sem telt el a kezdő sípszó után, már 2-0 volt az állás. Több perces gólcsendet Bonca Vivien tört meg, az ő találatával már 3-0 volt a fővárosiaknak. Arról, hogy ne katasztrofálisra sikerüljön az első negyed Dobi Dorina gondoskodott, először büntetőből, majd akcióból is betalált, 3-2. A második játékrészből másfél perc telt el, Dömsödi emberelőnyből ismét kettőre növelte az FTC előnyét, Kardos azonban szinte azonnal válaszolni tudott, 4-3. Folyamatosan lépéselőnyben voltak a zöld-fehérek, de a Fejér vármegyeiek sem engedték el túlságosan ellenfelüket, a félidőben 5-4 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben Dobi egyenlített, de aztán a játékrész végén meglódult a Ferencváros Vályi és Gurisatti vezérletével, így háromgólos hátrányból várhatta az utolsó nyolc percet a Dunaújváros. De nem olyan fából faragták Vad Lajos tanítványait, hogy feladják, Sümegi kezdte meg a felzárkóztatást, majd két perccel a vége előtt Jonkl gólja visszahozta a reményeket. Mindent megpróbált a DFVE, de sajnos nem sikerült egyenlíteni, ahogy ősszel Dunaújvárosban, ezúttal is 9-8-ra nyert a Ferencváros.

FTC – DFVE 9-8 (3-2, 2-2, 4-2, 0-2)

Ferencváros: Neszmély – Pőcze 1, Bonca 1, Gurisatti 4, Dömsödi 1, Leimeter, Vályi V. 2. Csere: Máté Zs., Farkas, Felkai, Kuna Sz., Gerendás M., Tóth Csabai. Vezetőedző: Gerendás György.

DFVE: Maczkó – Jonkl 2, Dobi 3, Szabó 1, Mahieu, Kardos D 1. Csere: Kardos L., Sümegi 1, Pál, Somogyvári. Vezetőedző: Vad Lajos.

Gól emberelőnyből: 5/15, illetve 2/9.

Gól ötméteresből: 0/0, illetve 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában