Diákolimpia

2024.03.26. 18:50

Rácalmási fiú a legjobb a tornászok közt

A rácalmási Szalóki Szabolcs Áron nyerte a II. korcsoportos, versenyengedéllyel nem rendelkező tornászok diákolimpiájának országos döntőjét a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Szabó Róbert

Fejér vármegyei siker a versenyengedéllyel nem rendelkező tornászok Diákolimpiáján

Forrás: Diákolimpia / Facebook

Az idei országos döntőre 3320 tanulót neveztek be az iskolák, azonban az egyértelműen elmondható, hogy a lányok körében háromszor népszerűbb a torna, mint a fiúknál. 

Fejér vármegyéből is képviseltették magukat a diákok, a legszebb eredményt pedig Szalóki Szabolcs Áron érte el. A rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója kiemelkedő, 28,500-as pontszámmal nyerte meg a II. korcsoportos fiúk versenyét. A talajgyakorlatért 9,700, a gyűrűért 9,600, míg az ugrásban 9,200 pontot kapott.

Az úszóknak Egerben Rendeztek döntőt. Az I. korcsoportban a százhalombattai Balla Zalán Benedek, valamint Majsai Eliz is ezüstérmet szerzett 50 méteres hátúszásban. A II. korcsoportban 50 méteres gyorsúszáson az adonyi Becker Barnabás szerzett ezüstöt, míg a lányoknál 4x50 méteres gyorsváltóban a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola a harmadik helyen zárt.

Az úszóknál a legszebb eredményt a IV. korcsoportos lányok 100 méteres mellúszásán Varga Lilien érte el, aki a székesfehérvári István Király Általános Iskola tanulójaként az első helyen csapott a célba.Az V-VI. korcsoportos lányok között a dunaújvárosi Karancsi Réka 100 méteres hátúszásban szerzett bronzérmet, míg a 4x50 méteres gyorsváltóban a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum szerzett bronzérmet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában