Lehetőség

2024.03.25. 18:48

Próbajáték a fehérvári akadémián

A FEHA19 államilag elismert nemzeti jégkorong akadémia próbajátékot hirdet 2010-ben vagy előtte született jégkorongozók számára. A jelentkezés a héten, márcus 31-én zárul.

Beke Zsombor

Fotó: Soós Attila

Az elmúlt években már megszokott módon, a szezon végeztével próbajátékot hirdet a fehérvári hokiakadémia, ami a jégkorong sportágnak a módszertani központja. A FEHA19 az egyetlen olyan államilag elismert hokiakadémia Magyarországon, amelyik felnőtt csapatot is indít az Erste Ligában, ennek az együttesnek az alapját U21-es, vagy annál fiatalabb játékosok alkotják.

– Számos nemzetközi mérkőzésünk van sok utazással, és egy Erste Liga csapatot is versenyeztetünk. Ez a több frontos helytállás megköveteli, sportszakmailag igényli a megfelelő sportolói létszámot. Nemzeti Akadémiaként feladatunk az, hogy tehetségek lépjenek be a rendszerbe és a leghatékonyabb módon képezzük őket. Továbbra is az egyik fő bázisunk a preakadémia, azonban az is látszik, hogy szükséges oldalágról tehetségeket bevonni, amely így, a sportban nélkülözhetetlen versenyhelyzetet teremt. Végső soron ez az akadémiai rendszer célja is. Nem feltétlenül létszámban gondolkodunk a próbajáték kapcsán, hanem inkább minőségben. Ez egy tökéletes felmérő lehet mindenki számára" – mondta Kovács Csaba, a FEHA19 akadémiájának szakmai igazgatója a klub honlapjának.

A jelentkezés már elindult, a próbajáték napja április 13-án lesz, a fiatal tehetségek március 31-ig egy kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában