Szurkolói ankétot tartott a Fehérvár FC

2024.03.05. 20:33

Össztűzben a Vidi edzője

Mintegy száz Vidi-szurkoló vett részt a Fehérvár FC délutáni ankétján a városháza dísztermében. A drukkerek a vezetőedzőt, Bartosz Grzelakot kérdezhették.

Ferencz Balázs

Bartosz Grzelakot (középen) kérdezték a Vidi szurkolói

Fotó: Fehér Gábor

Jó hangulatban telt a közel másfél órás diskurzus. Bartosz Grzelak készségesen válaszolt minden kérdésre.

Az ankétot a nyitó kérdés azt firtatta, miért fontos a tréner számára, hogy szoros kapcsolatot ápoljon a szurkolókkal.

"Imádok ebben a városban élni, központi helyen lakom, járom az utcákat. Fontos számomra, hogy közel legyek a szurkolókhoz, fontos, hogy az edző közel legyen a város lakóihoz. Sokszor megállítanak az utcán, ennek nagyon örülök." - válaszolt Bartosz Grzelak, aki a Ferencváros elleni, vasárnapi bajnokira irányuló kérdésre - miszerint mit várhatnak a szurkolók a hétvégétől - magyarul kezdte válaszát.

"Jó kérdés. Nagy kihívás lesz a Ferencváros elleni mérkőzés. Olyan pozícióban vagyunk a tabellán, amire a szezon elején nem igazán számítottunk. A vendégcsapaton lesz a nyomás, de úgy készülünk az edzéseken, hogy minden energiánkat erre a meccsre fordítsuk. Erős motiváció lehet számunkra ez a találkozó." - mondta a mester.

Közel százan látogattak el a városházára
Fotó: Fehér  Gábor

A klub működésére is kíváncsiak voltak az érdeklődő drukkerek. 

"A munkakapcsolatom a tulajdonosúrral erősebb lett az elmúlt átigazolási időszakban, sportigazgató hiányában az ügyvezetővel, Balogh Attilával és vele egyeztettünk a szerződtetni kívánt játékosokról. Gyakran egyeztetünk, a hosszú távú stratégiáról is. Az elképzelés az, hogy fiatalabbá tegyük a csapatot, ezzel kapcsolatban is kíváncsi a véleményemre." Majd hozzátette, hogy vezetőedzőként nem érintett azzal kapcsolatban, hogy sajtóértesülések szerint az angol Brentford tulajdonosa befektetne a fehérvári klubba.

Fotó: Fehér Gábor

A csapat 23 fordulót követően 39 ponttal a tabella harmadik helyén áll. Kérdés volt, hogy aláírná-e a harmadik helyet a bajnokság végére?

"A realisztikus cél, az lehet, hogy harcoljunk a dobogóért. Nagyon kemény meccsek vannak előttünk. A foci főleg az eredményekről szól, de én azt szeretném látni a csapattól, hogy magas energiával dolgozzanak az edzéseken, professzionálisan tegyék a dolgukat pályán és pályán kívül. Jó intenzitású edzéseket tudjunk tartani. Ezek azok a dolgok, amiket kontrollálni tudunk, és ezek a dolgok hozzák az eredményeket. 33 forduló után lesz igazán érdekes ezzel foglalkozni, ha beletesszük a kemény munkát, jó esélyünk lehet a céljaink eléréshez." - válaszolt az edző.

A vezetőedző kérdésre elárulta, hogy Fiola Attila a mai napon először már teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattal. Ugyanakkor kifejtette véleményét a dán védőről Kasper Larsenről is.

"Ugyan magasan kvalifikált játékos, de az utóbbi időben sérülések és betegség miatt nem tudta ezt bizonyítani, ezért nem lépett pályára az elmúlt időben." - reagált Bartosz Grzelak.

 

Jó hangulatban telt a szurkolói ankét
Fotó: Fehér Gábor

Felmerült, hogy miért nincs sportigazgató a klubnál, aki segítené a csapat kialakítását. Bartosz Grzelak elmondta, hogy az átigazolási ügyekben Garancsi István, Balogh Attila, és ő egyeztettek, de a végső döntés nem a vezetőedző jogköre, ugyanakkor a véleményét elmondja, s adnak rá. 

Akadt olyan szurkoló - sokan nem osztották a véleményét -, aki kifogásolta a csapat mentalitását, hogy kívülről úgy tűnik, mintha nem lennének kellőképpen motiváltak. A vezetőedző gyorsan rövidre zárta a kérdést: "Svédországban is dolgoztam vezetőedzőként topklubnál, de nagyon régen volt olyan csapatom, amelyben ennyire motivált játékosaim lettek volna, mint itt a Vidiben. Magas intenzitással dolgoznak az edzéseken és harcolnak minden mérkőzésen."

Bartosz Grzelak őszintén válaszolt a kérdésekre
Fotó: Fehér Gábor

Új információ, hogy a Puskástól kölcsönben lévő kapus Tóth Balázs megszerzése ügyében folynak az egyeztetések. A távozókkal kapcsolatban elhangzott, hogy Szabó Levente szerződése a nyáron lejár és mivel nem sikerült megegyezni a hosszabbításról, ezért került tavaszra kölcsönbe a DVTK-hoz, míg Kastrati a több játéklehetőség reményében szerepel kölcsönben tavasszal a Lokomotiv Zagrebben. 

A svéd szakember elmondta: kezdeményezni fogja, hogy az NB III-as együttes bajnoki mérkőzései ne kerüljenek az NB I-es gárda meccsével azonos napra. Mert szeretné, ha az első csapattal edző fiatalok kilencven perces meccsterhelést kapnának hétről-hétre.

Érdeklődtek a szurkolók az öltözői titkokról, vannak-e motivációs eszközök, beszédek. De volt olyan lelkes drukker, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a szélsők gyorsan felfutnának egy védés után, a kapus könnyedén indíthatná a támadást. Bartosz Grzelak kedves mosollyal jelezte, jó a meglátás, beszéltek már erről a kapusokkal...

Vasárnap 15.30-kor a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja a Fehérvár FC. 3400 jegy már elkelt a hazai szektorokba, még 4000 jegy azonban gazdára vár. 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában