A következő eseményen is dobogóra lépnének

2024.03.27. 22:09

Országos sportági szövetségként működnek tovább a minifutballisták

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartottak sajtótájékoztatót a hazai minifutballisták, amelyen bejelentették, hogy az OMFSZ országos sportági szövetségként működik tovább a jövőben.

Horog László

Barabás Miklós, a válogatott csapatkapitánya (balra) és Tibor Dávid, az Országos Minifutball-szövetség elnöke a sajtótájékoztatón

Fotó: OMFSZ

A székesfehérvári alapítású, jelenleg is koronázóvárosi központtal működő, Tibor Dávid vezette szövetség jelentős mérföldkőhöz érkezett, szintet lépett az elmúlt időszakban.
– Sok feladat, megoldandó helyzet jellemezte a szervezet elmúlt időszakát, de megérte, ugyanis hosszú évek munkájának köszönhetően hatalmasat léptünk előre. A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében országos sportági szövetségként működünk tovább. Megvárva a fellebbezési határidőt tehát kijelenthetjük, hogy az Országos Minifutball-szövetség immár hivatalosan is bejegyzett sportszövetség – közölte Tibor Dávid, az OMFSZ elnöke.  

Egy közel kilencéves munka és hároméves jogi procedúra végére értek, így kizárólagos joggal bonyolíthatják le a sportág legnagyobb hazai versenyeit. Az is hatalmas előrelépés, hogy stratégiai együttműködést kötöttek a Vegas.hu-val, akik így a Masterplast Nyrt. mellett gyémántfokozatú támogatóként segítik a munkát.

– Komoly támogatói háttérrel szervezhetjük a hazai kispályás labdarúgás bajnoki rendszerét és képviselhetjük hivatalosan Magyarországot a nemzetközi színtéren. 2011-ben jött létre az 5+1 játékossal 4x2 méteres kapura játszott minifutball európai és világszövetsége. Ezt követően, 2015-ben alakult meg az Országos Minifutball Szövetség, amely hároméves jogi procedúra lezárásaként ezentúl kizárólagos joggal bonyolíthatja le a sportág legnagyobb hazai versenyeit. Az eltelt kilenc év alatt idehaza folyamatosan fejlődött a sportág, amelyre a két legjobb bizonyíték, hogy a magyar válogatott 2017-ben Európa-, majd tavaly világbajnoki bronzérmet nyert. Remélem, a sikerek a folytatásban sem kerülnek el bennünket.

Az alelnök, Pinkóczi Tibor megjegyezte, szívből reméli, hogy az előttük álló időszak legalább annyira eredményes lesz, mint a 2023-es esztendő volt. „Az idei évben 12 akkreditált csapat részvételével rendezzük meg az országos bajnokságot, amely a válogatott Európa-bajnoki felkészülését is nagyban segíti, a tavaly beindult MK-sorozathoz is nagy reményeket fűzünk. Legutóbb 67 csapat részvételével négy helyszínen rendeztük meg a Magyar Kupát, amely 8-as döntővel zárult."

A válogatottra is komoly feladatok várnak, a minifutball Európa-bajnokságnak idén június 1. és 9. között a bosnyák főváros, Szarajevó ad otthont, és bár hivatalos elvárás nincs a csapattal szemben, az elnök és az alelnök is bízik abban, hogy sikerül megismételni a tavalyi vb-n elért remek eredményt, a magyar válogatott ismét bejut a legjobb négy közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában