Labdarúgó NB II

2024.03.03. 19:15

Nem sikerült a bravúr, hazai pályán kapott ki a Csákvár

Az utolsó utáni pillanatokban 1-0-ra kikapott az Aqvital FC Csákvár a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen a labdarúgó NB II 23. fordulójában.

Szabó Róbert

Az utolsó pillanatokra elfogyott a koncentráció

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az idegenben még veretlen Szeged-Csanád Grosics Akadémia jól kezdte a mérkőzést, a negyedik percben már Borvető Áron veszélyeztetett, de fejese a bal kapufa mellett ment el. A vendégek hamar fölénybe kerültek, a Csákvár mélyen a saját kapuja előtt védekezett. A 12. percben ismét Borvető előtt adódott lehetőség, de ekkor sem találta el a kaput. A kezdeti nyomást aztán szép lassan leküzdötte az Aqvital FC és kiegyenlítetté tette a játékot, a 33. percben pedig kis híján megszerezte a vezetést, de Molnár-Farkas Tamás bravúrral hárította Simon András fejesét. A hátralévő időben egyik csapat sem talált a kapuba, így 0-0-s döntetlennél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után a mezőnyben zajlott a csata, gyorsan két sárgát is kiosztott a bíró. A 64. percben Palincsár Martin lőtt 20 méterről, de próbálkozása a kapu fölött zúgott el. A folytatásban előbb a Csákvár úszott meg egy nagy helyzetet, Zelizi Patrik volt résen, majd Molnár-Farkasnak kellett védenie. Végül úgy tűnt, hogy nem tudja egyik együttes sem döntésre vinni a találkozót, amikor a 89. percben egy hosszan előre vágott labdára lecsapott Palincsár, és 10 méterről a kapuba lőtt, 0-1.

Az Aqvital FC Csákvár így nem tudta folytatni a Budafok ellen megkezdett győzelmi szériáját. A következő fordulóban Mosonmagyaróvárra látogat az együttes, március 10-én, vasárnap 14.00 órától lép pályára.

AQVITAL FC CSÁKVÁR – SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-1 (0-0)
Csákvár, Tersztyánszyk Ödön Sportközpont, 200 néző. Vezeti: Takács Tamás (Vörös Dániel, Vrbovszky Pál)

AQVITAL FC CSÁKVÁR: Zelizi –Szalai P., Babós L., Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D., Szakály D. (Fejős, 55.) – Tamás N. (Yablonskyi, 75.), Simon A. (Nagy Z., 55.), Gazdag. Vezetőedző: Tóth Balázs
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Molnár-Farkas – Gera N., Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris, Magyar Zs. (Gajdos, szünetben) – Palincsár, Márkvárt, Zuigéber (Bíró B., 69.) – Borvető (Klausz, 77.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Gól: Palincsár (89.)

Sárga lap: Karacs (39.), Mészáros (53.), ill. Gera (35.), Márkvárt (59.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában