Labdarúgó NB I

2024.03.07. 17:12

Mindent megtesz a három pontért a Puskás Akadémia az Újpest ellen

Visszatérne a győztes útra a Puskás Akadémia, amely az Újpest FC-t fogadja a Pancho Arénában péntek 20.00 órától a labdarúgó NB I 24. fordulójában.

Szabó Róbert

Artem Favorov ősszel két gólt szerzett Újpesten, amivel nyert a Puskás Akadémia

Forrás: puskasakademia.hu

Két nehéz mérkőzésen van túl a Puskás Akadémia, amely előbb a Debreceni VSC vendégeként kapott ki 1-0-ra, majd Miskolcon a DVTK ellen játszott 1-1-es döntetlent. Bár győzni nem sikerült a két idegenbeli bajnokin, a hátrányt négy pontra tudta csökkenteni a felcsúti együttes a rivális Fehérvár FC-vel szemben. A pihenésre azonban nem maradt sok idő, pénteken már az Újpestet fogadják Hornyák Zsolt fiai a Pancho Arénában 20.00 órától. 

Az Újpest FC kalandos időszakon van túl, bejelentették, hogy hamarosan átesnek a tulajdonosváltáson és távozik a klub éléről Roderick Duchatelet. A tulajdonos mellett a vezetőedző Nebojsa Vignjevics is búcsút intett a fővárosiaknak, az ő helyét Mészöly Géza vette át, aki egy szerencsétlen nyilatkozat miatt jelenleg eltiltás alatt áll.

A lila-fehérek jelenleg a 10. helyen állnak a tabellán, azonban kisebb lélegzetvételnyi előnyük van a már kiesést jelentő 11. helyen álló Kisvárda előtt, amelyet hét ponttal előznek meg. A legutóbbi fordulóban kisebb meglepetésre magabiztos, 2-0-s győzelmet arattak a Fehérvár FC ellen, előtte azonban öt mérkőzésből négyet elbuktak. 

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti az idei idényben: kétszer találkoztak, Felcsúton 3-1-es hátrányból egyenlített és szerzett pontot az Újpest, míg a Szusza Ferenc Stadionban hiába vezetett a házigazda, Artem Favorov duplájával fordított és nyert a Puskás Akadémia. Az ukrán futballistával beszélgettünk a találkozót megelőzően.

A vezetés megvolt, azonban a három pontot nem sikerült megszerezni a DVTK ellen. Mi hiányzott a győzelemhez?

– Úgy gondolom, hogy jobban kellett volna koncentrálnunk a második félidőben, megvoltak a helyzeteink, az egyenlítés  után visszább álltak és kontratámadásokra rendezkedtek be. Döntetlen lett a végeredmény, de már a következő mérkőzésre koncentrálunk

Pihenni azonban nincs idő, pénteken este 20.00 órától az Újpestet fogadják. Legutóbb duplázni tudott, amivel elhozták a három pontot a Szusza Ferenc Stadionból. Hogy emlékszik vissza az összecsapásra?

– A legutóbbi idegenbeli összecsapás nagyon nehéz volt, gyorsan előnybe kerültek és kevés lehetőség adódott előttünk. Teljesen ki-ki mérkőzés volt, de mégis sikerült fordítanunk egy utolsó pillanatokban szerzett góllal. Talán mondhatom azt, hogy a fortuna is velünk tartott. Örülök, hogy duplázni tudtam és ezzel megszereztük a három pontot.

Milyen várakozásai vannak a pénteki bajnoki előtt?

– Nehéz ellenfél az Újpest, sosem könnyű ellenük játszani. Remélem, hogy ezúttal is jó mérkőzést játszunk velük. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat megteszi a tőle telhetőt, hogy a nézők szép futballt láthassanak. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent megteszünk azért, hogy megszerezzük a három pontot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában