Tisztelet

2024.03.14. 19:44

Lemosták a gyalázatot Puskás Ferenc szobráról

A napokban felháborodott a sporttársadalom, ittas fiatalok randalíroztak Puskás Ferenc budapesti szobránál. Az Aranycsapat Alapítvány rögtönzött látogatással emlékeztetett Puskás nagyságára.

Ferencz Balázs

Az Aranycsapat Alapítvány rendületlenül őrzi és ápolja a legendák emlékét

Fotó: icskovics Antal

Nagy felháborodást keltett  a minap egy TikTok-ra feltöltött videó, melyben Puskás Ferenc óbudai szobránál "beszélgetnek" az alkotással, majd a legendás labdarúgót ábrázoló szobor kezébe egy cideres üveget tesznek, és napszemüveget adnak rá. Később meg is rugdosták a szobrot, aminek következtében az italos üveg leesett és összetört.

Kű Lajos Puskás Ferenc szobránál
Fotó: Kricskovics Antal

Az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos, a legendás magyar válogatott, valamint Puskás Ferenc emlékének fáradhatatlan ápolója azonnal cselekedett. Megemlékezésre hívta barátait és az Aranycsapat Alapítvány segítőit. A Bécsi út 57. szám előtti szoborcsoportnál zenés műsorral emlékeztek meg a világ egyik legjobb futballistájáról, a 2006-ban, 79 éves korában elhunyt Puskás Ferencről.

- A méltóságát helyre kellett állítani és visszaültetni arra a trónra, amit megérdemel. Nem lehet ökörség tárgya Puskás Ferenc emléke. A világ egyik legjobb, minden idők legjobb magyar focistája volt. Olyan focista volt, akinek sziporkázó, szellemes játékához eszméletlen gólmennyiség párosult. Kiismerhetetlenül cselezett, gyors volt, virtuóz volt a pályán és ontotta a gólokat, annak ellenére, hogy játékmester volt a szerepköre. Ugyanakkor rengeteg embernek segített, poszthumusz karitatív díjat érdemelne - fogalmazott Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke. 

Kozma Imre atya is felszólalt a megemlékezésen
Fotó: Kricskovics Antal

A szoborcsoportnál közösen elénekelték a Himnuszt, Kű Lajos méltatása után pedig Cserta Gábor gitárral adta elő Bobory Zoltán versét. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője a randalírozás elleni fellépés fontosságát hangoztatta. 

- Lemostuk a gyalázatot! Amíg világ a világ, követeljük a tiszteletet Puskás Ferencnek! - tette hozzá Kű Lajos.

A Himnuszt is elénekelték Óbudán
Fotó: Kricskovics Antal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában