Diákolimpia

2024.03.05. 21:31

Kosárlabdában a Tóvárosi Általános Iskola a legjobb

Az elődöntőben épp, hogy továbbjutott a Tóvárosi Általános Iskola a döntőben azonban hengerelt a IV. korcsoportos fiú Diákolimpia városi döntőjébe.

Szabó Róbert

Nagy küzdelmet hozott a IV. korcsoportos kosárlabda Diákolimpia városi döntője

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A 40-szeres magyar válogatott, id. Bogár Pál emlékére rendezték meg a székesfehérvári városi kosárlabda bajnokságot, amelyen kiderült, hogy melyik iskola diákjai képviselhetik Székesfehérvárt a IV. korcsoportos Diákolimpia Fejér vármegyei döntőjébe. A tornára a Tóvárosi Általános Iskola, a Széna Téri Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Vasvári Pál Gimnázium és a Táncsics Mihály Általános Iskola nevezett, a négyfős döntőbe pedig a Tóvárosi, a Széna Téri, a Teleki és a Vasvári jutott be.

Négyesdöntőben aztán a Tóvárosi Általános Iskola a Vasvári Pál Gimnázium ellen kezdte meg menetelését, egy, a végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült 42-41-re győznie, így bejutott a fináléba, ahol a Széna Téri Általános Iskolát 56-38-ra legyőző Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolával nézett farkasszemet. A két csapat parázs mérkőzést játszott, amelynek végén a Tóvárosi örülhetett, 48-37-re nyert. 

A Fejér Megyei Diáksport Egyesület döntésének értelmében a vármegyei döntőbe az első és a második helyezett csapat is bejutott.

Diákolimpia, kosárlabda
IV. korcsoport

Elődöntő
Tóvárosi Általános Iskola – Vasvári Pál Gimnázium 42-41
Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola – Széna Téri Általános Iskola 56-38

Döntő
Tóvárosi Általános Iskola – Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 48-37

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában