Női labdarúgás

2024.03.23. 20:18

Kiütéssel vágott vissza a DVTK-nak a Puskás Akadémia

Az őszi hazai pályán elszenvedett vereség után magabiztos, 3-0-s győzelemmel vágott vissza idegenben a DVTK-nak a Puskás Akadémia a Simple Női Liga NB I. 16. fordulójában.

Szabó Róbert

Idegenben diadalmaskodott a Puskás Akadémia

Forrás: puskasakademia.hu / archív

A Fehérvár FC elleni 5-0-s, a Soroksár SC elleni 6-0-s győzelem után ismét egy sima sikernek örülhettek Halászi Kinga lányai, akik a Miskolcon aratott 3-0-s sikerrel az elmúlt három találkozót 14-0-s gólkülönbséggel abszolválták, és begyűjtötték a maximálisan megszerezhető kilenc pontot. Ezzel együtt a felcsútiak már nyolc mérkőzése veretlenek az NB I-ben.

A gólokat ezúttal a csütörtökön 2026-ig szerződést hosszabbító Tamók Rebeka, a télen szerződtetett fehérorosz Melana Szurovceva és Zán-Fábián Panna szerezték. 

A találkozó után Halászi Kinga elmondta, volt egy 10-15 perces időszak, amikor a védekezésre koncentráltak, de visszavették az irányítást és érvényesítették az akaratukat.

– Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült iramot diktálni, számos helyzetet kialakítottunk, ennek eredményeként már az első félidőben két gólt rúgtunk. A végén a harmadik góllal lezártuk a mékrőzést. Palakovics Laura csúnyán összefejelt az egyik hazai játékossal, így idejekorán le kellett őt cserélni, ezúton is mielőbbi felépülést kívánunk neki.

Az MTK Hungária is játszott szombaton, hazai pályán fogadta a Soroksárt, amely mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, így a Puskás Akadémia duplán örülhet, hiszen már négy ponttal előzi riválisát a harmadik helyen.

Simple Női Liga NB I., 16. forduló

DVTK – Puskás Akadémia 0-3 (0-2)
Miskolc, DVTK Edzőközpont, 100 néző, Vezette: Hegyi

Diósgyőri VTK: Ádám A. – Somogyi, Geréd, Komlós – Nagy L., Madarász, Oláh A., Sain, Boros K. – Smajic, Krisztin. Vezetőedző: Bém Gábor
Puskás Akadémia FC: Dannback – Palakovics, Harmat, Pécsi, Szemán-Tóth, Tamók, Surautsava, Sinka, Helmeczi, Nagy Li., Tuza. Vezetőedző:  Halászi Kinga

Gólszerzők: Tamók, Szurovceva, Zán-Fábián

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában