Labdarúgó NB I

2024.03.29. 21:56

Kimaradtak a helyzetek, fantasztikus Tóth Balázs

Szoros mérkőzésen a Puskás Akadémia FC a Fehérvár FC ellen a labdarúgó NB I 26. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

Szabó Róbert

Nem bírt egymással a vármegyei rangadón a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC

Fotó: Nagy Zoltán Péter

A válogatott szünet után igazi futballcsemege várt a Fejér vármegyei futballszeretőkre, hiszen március 29-én, pénteken hazai pályán fogadta a Puskás Akadémia FC a megyei rivális Fehérvár FC-t. A rangadó már csak azért is parázsnak ígérkezett, mert mindkét együttes harcban van a harmadik hely megszerzéséért,a vendégek pedig egy győzelemmel kilencpontos fórra tehettek volna szert a tabellán.

Az első nagyobb helyzetre a 15. percig kellett várni, ekkor Plsek beadása után Komáromi érkezett a hosszún, Schön mellett fejelt, de Tóth kitornázta a jobb alsóba tartó labdát. Egy perccel később aztán egy kisebb légi párbaj után Komáromi fejelte vissza az ötösön álló Colleynak a labdát, azonban Tóth hatalmas bravúrral a levegőben úszva védett, majd szögletre mentettek a Vidi védői. Ekkor egyértelműen a házigazda akarata érvényesült, mutatós támadásokat vezetett a Hornyák-legénység.

Fotó: NZP / FMH

A nagyobb lehetőségek után ismét a mezőnyben zajlott a csata, a labda azonban többet volt a hazaiaknál. A 25. percben Szolnoki ugratta ki jól Levit, aki elvitte a kapus mellett is a labdát, de a középre ívelés után a székesfehérvári védők felszabadítottak. Két perccel később Komáromi ívelt középre, Plsek fejelni tudott Szerafimov mellett, de Tóth ismét védett.

Az első nagyobb Vidi lehetőség a 28. percben alakult ki, Schön balról ívelt középre a labdát, de a hosszún érkező Stefanelli lemaradt róla.

Fotó: NZP / FMH

A 33. percben Komáromi passzolt a jobb szélről laposan a középen érkező Nagynak, aki nem tudta leszorítani a lövését.Két perccel később Stefanelli ugrott ki, de messze a kapu mellé lőtt. Öt perccel később aztán Gergényi adta kockázatosan haza a labdát, de Slagveer hiába szerezte azt meg, a kapu fölé emelt. 

Tóth Balázs remek teljesítményt nyújtott 
Fotó: NZP / FMH


Az első játékrész hajrájában Komáromi próbálkozott húsz méterről ballal, de Tóth ki tudta ütni a középre tartó löketet. Nem sokkal később aztán Colley passzáról maradtak le a hosszún a felcsútiak, majd Sigér blokkolta Plsek lövését a tizenhatos vonalán.A rendes játékidő utolsó percében Komáromi egy csellel két védőt is megvert, de ezután felszabadítottak a vendégek. Gól így nem született az első játékrészben, 0-0.

Fotó: NZP / FMH

A fordulás után ismét a Puskás Akadémia kezdett ismét aktívabban. Az 50. percben Levi tekert kapura egy szabadrúgást a pálya jobb oldaláról, de Tóth jól nyújtózkodott, és fölé tornászta a labdát. Három perccel később már a svéd játékossal szemben voltak szabálytalanok 18 méterre a kaputól, azonban a szabadrúgást ismét védeni tudta a vendégek kapusa. Alig telt el újabb két perc, Slagveer passza után Colley került helyzetbe, de a lövése épp, hogy elment keresztbe a jobb kapufa mellett. Egyértelműen a Puskás Akadémia percei voltak ezek, a helyzeteket azonban nem sikerült kihasználni. Ez kis híján meg is bosszulta magát, Gergényi nagy bedobása után Sigér lőtt kapásból a tizenhatosról, de Levi blokkolni tudott.

Fotó: NZP / FMH

A folytatásban óriási küzdelem zajlott a pályán. A hazaiak próbálták diktálni a tempót, míg a vendégek védelme tökéletesen tette a dolgát.

A 69. percben aztán Gradisar próbálkozott jó 25 méterről, teljesen üres volt előtte a terület, de messze a kapu fölé lőtt. 

A 83. percben Szerafimov ívelt középre, de a csereként beálló Tóth Tamás elől mentett Golla, majd Gergényi bedobásánál Pécsi volt résen, és megkaparintotta a labdát. Hat perccel később aztán Tóth Balázsnak kellett kiütnie, majd kétszer is jól mozdult ki kapujából a vendégek kapusa. 

A rendes játékidő utolsó percében Komáromi ívelése után Nissila fejelhetetett teljesen üresen, de csak az oldalhálót találta el. A hosszabbításban jártunk már, amikor Pécsinek kellett megfognia Christensen lövését.

Fotó: NZP / FMH

A hátralévő időben újabb gól már nem született, így 0-0-s döntetlennel zárult a mérkőzés. A Puskás Akadémia hiába  alakított ki több helyzetet, a Fehérvár FC védelme tökéletesen állta a sarat , Tóth Balázs pedig fantasztikus védéseket mutatott be. Az eredménnyel a vendégek lehetnek elégedettebbek, akiknek továbbra is megmaradt a hatpontos előnyük a hazaiakkal szemben.

A Fehérvár FC április 6-án hazai pályán a Mezőkövesd, míg a Puskás Akadémia egy nappal később idegenben a Kecskeméti TE ellen folytatja a bajnokságot.

Fotó: NZP / FMH

Puskás Akadémia FC – Fehérvár FC 0-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 3617 néző, Vezette: Erdős

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy – Szolnoki, Plsek – Komáromi, Levi (Nissila, 88.), Slagveer (Corbu, 64.) – Colley (Puljic, 85.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Fehérvár FC: Tóth B. – Bese, Csongvai, Szerafimov, Fiola, Gergényi – Christensen, Sigér, Schön – Stefanelli (Katona, 85.), Gradisar (Tóth T., 76.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Sárga lap: Szolnoki (45.) ill. Fiola (36.) Gergényi (50.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában