Búcsú

2024.03.16. 20:05

Kiesett a Volán

A Hydro Fehérvár Av19 jégkorongcsapata szombat késő délután élet-halál harcra készült a Pustertal Wölfe elleni negyeddöntős párharc hetedik mérkőzésén. A négy győzelemig tartó széria 3-3-ra állt az összecsapás előtt.

Beke Zsombor

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Több közhelynek hangzó mondatot is lehetett emlegetni az összecsapás kapcsán, most vagy soha, élet-halál harc, egy, aki mindent visz. Egy biztos volt, a mérkőzés győztese viszi a szériát, és továbbjut az elődöntőbe. Már a kezdés előtt egy órával nem nagyon lehetett parkolót találni az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok környékén, mire a csapatok kijöttek melegíteni, szinte teli volt a csarnok. Olaszországból is legalább 100 szurkoló érkezett, sőt a hírek szerint Bécsből is érkeztek ott élő Pustertal szurkolók. A két tábor már a kezdés előtt parádés, hidegrázós hangulatot teremtett.

Idegesen, rengeteg ütközéssel kezdtek a felek, ebben a vendégek veszítették el előbb a fejüket, Catenacci hátulról tarolta le Némethet, két perces kiállítás lett a jutalma. Öt a négy ellen McGauley lőtte el szépen Smith mellett, de pont a kapu sarkánál helyezkedő Kuraltot találta el, majd egy kontrából Mantinger ugrott ki, Roy védett. Már egyenlő létszámnál Leclerc és Kuralt járt közel a gólhoz, de sajnos egyik alkalommal sem sikert közelről bekotorni. Jól ment mindkét csapat, de a Fehérvár játszott némi fölényben, Hári lövése, majd Stipsicz ziccere kimaradt. Magosit útközben elvesztették a hazaiak, helyét Ambrus Gergő vette át az első sorban. Három perccel a szünet előtt emberelőnybe került a Pustertal, kissé könnyű síppal állították ki a játékvezetők Terbócsót, ez azonban nem zavarta az olaszokat, akik Morley révén fél perc alatt értékesítették a fórt, 0-1.

 

A középső játékrészt emberelőnyben kezdhette a Volán, és sikerült is az egyenlítés, bár nehezen került be a pakk a támadó harmadba, Leavens egy kipattanónál jól helyezkedett 1-1. Lendületbe jöttek a kék-fehérek, de egy gyors ellentámadás követően Schofield került nagy helyzetbe, Roy mamuttal védett, a túloldalon Terbócs veszélyeztetett. A harmad közepén emberelőnybe került a Pustertal, Nilsson ülhetett ki a büntetőpadra, és ezt a fórt is gyorsan kihasználták a vendégek, Akeson távoli lövésébe Sill ért bele Roy előtt 1-2. Kiegyenlítetté vált a játék, és öt perccel a játékrész vége előtt megduplázta előnyét a Wölfe, Akeson tört be a szélről a kapu elé és emelt a kapuba, 1-3. Robertson szinte azonnal visszaállíthatta volna az egygólos különbséget, de lövése a felső sarok mellett szállt el.

Ebben a párharcban, ahogy az egész szezonban a Fehérvár egyik nagy erőssége volt a kiváló harmadik harmad, ebben bíztak a hazai szurkolók is, hogy nem ez lesz a szezon utolsó játékrésze. Erősen kezdett a Volán, Kuralt járt a legközelebb a szépítéshez, de Smith résen volt. Négy perc eltelte után egy emberelőny formájában nagy sanszot kapott Kiss Dávid gárdája, Phillips távolról, Bartalis közelről próbálkozott, sikertelenül. Ment előre a Fehérvár, de Smith kiváló napot fogott ki. Kilenc perccel a vége előtt szinte bebiztosította továbbjutását a Pustertal, Kasastulról késtek le a védők, aki oldalról a hálóba bombázott, Roy nem ért át a másik saroktól. A hazai szakmai stáb kikérte a challanget, mondván a korong a kapu mögött hozzáért a hálóhoz, visszanézték a játékvezetők, de érvényben maradt a találat, 1-4. Az eredmény ellenére zúgott a Raktár utcai létesítmény a vendégszurkolókon kívül a hazaiaktól is, hiszen az utolsó ICEHL-es percei pörögtek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnoknak. Gól már nem esett, az alapszakasz második helye után a negyeddöntő jelentette a végállomást a Hydro Fehérvár AV19 csapatának.

Hydro Fehérvár AV19 – Pustertal Wölfe 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Székesfehérvár, 2815 néző. V.: Nikolic, Piragic, Durmis, Riecken.

AV19: Roy – Fournier, Campbell (1), Magosi, Hári (1), Kuralt – Stipsicz, Nilsson, Atkinson, McGauley, Leavens 1 – Robertson, Phillips, Leclerc, Bartalis, Mihály – Kiss R., Ambrus Cs., Ambrus G., Németh, Terbócs. Vezetőedző: Kiss Dávid.

Pustertal: Smith – Stanton, Messner, Morley 1 (2), Schofield (3), Akeson 1 (1) – Kasastul 1, Ege, Andergassen, Frycklund, Petan – Glira, Atwal, Deluca, Sill 1 (1), Mantinger – Althuber, Öhler, Catenacci, Berger, Haler. Vezetőedző: Kasper Vuorinen.

Kiállítások: 4, ill 8. perc.

Kapura lövések: 24-31.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában