Jótékonyság

2024.03.11. 14:44

Ismét segített az Adni Jó Kupa Alapítvány

Az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány miközben szervezi az ez évi jótékonysági tornáját, egy hatéves kisfiú, Zolika gyógyulását próbálja segíteni.

Beke Zsombor

A képen Szeglet Imre Jótékonysági nagykövet (balra), Zolika és Horvát Péter

Fotó: Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány

Az Alapítvány minden évben megrendezi jótékonysági labdarúgótornáját, de ez mellett is próbál segíteni a rászorulóknak. A közelmúlt egy tatabányai anyuka kért segítségét Horváth Pétertől, az Adni Jó Kupa Baráti Kör Alapítvány egyik fő szervezőjétől. Zolika koraszülött volt, a terhesség 26. hetében jött a világra, mindössze 980 grammal. A kisfúi 25 napot töltött lélegeztetőképen, életének

harmadik napján agyvérzést kapott, a jobb oldalát érintette, spacticus agyi bénulás lett az orvosok diagnózisa. A család nehéz utat jártak be Zolikával, ugyanis tüdő és gyomor vérzése is volt, meglézerezték mindkét szemét mert leváltak a retinái. Sok fejlesztéssel és küzdelemmel elérte a családja, hogy a kisfiú tud ülni, valamint négykézláb szökdécselve közlekedni. Jelenleg hat éves, minél több fejlesztésre lenne szüksége, hogy még többet tudjon fejlődni.

Az Adni Jó Kupa Baráti Kör elindított mezliciteket, ahol összesen 1,3 millió forint gyűlt össze. A jégkorong világából Szuna Roland, Pozsgai Tamás, Ritó László, Berta Ákos, Sallo Alpár, Seregély Máté, Budai Krisztián, Boros Dániel ajánlott fel mezt, a Gyergyó HK csapata egy ütőt bocsájtott licitre. A Fehérvár FC labdarúgócsapata is felajánlott egy mezt, valamint Terestyényi Anna, Bíró Barbi, Németh Dia, Oláh Adnrienn is segített egy-egy ereklyével.

– Januárt, februárt általában feltöltődéssel töltjük, mezeket gyűjtünk. Annyi nehéz helyzettel találkozunk mindenhol, egy idő után a mi lelkünket is megviseli. A hölgy ebben az időszakban keresett meg minket, birtokunkban volt már jó néhány mez, licitre bocsátottuk őket és 1,3 millió forintot sikerült összegyűjtenünk. Mindig csodaként élem meg azt az összefogást és közösséget, ami minket, az alapítványt körül vesz. Elindítottuk a mez liciteket, szép összeg jött össze. A baráti kör köszöni támogatóinak, sportolóknak, licitáloknak és mindenkinek, aki bármilyen formában segítette Zolika gyógykezelését. Közben pedig nagy erőkkel szervezzük a tavaszi Adni Jó Kupát, amelyet a tervek szerint április 7-én tartunk majd, Sándor Laurának gyűjtünk – nyilatkozta Horváth Péter.

Ebben, ahogy sok más gyűjtésben is segítség az úgynevezett ötforintos kampány. Jó néhány dobozt helyeznek ki, amelyekbe ha csak aprókat tesznek bele, az is nagy segítség. Az adott időszak gyűjtése után beviszik a bankba és a családok számára továbbítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában