Sima siker

2024.03.28. 10:47

Hozta a kötelezőt a Dunaújváros

A DFVE női vízilabdacsapata a március 9-ről elhalasztott mérkőzésen hazai medencében magabiztosan verte a III. Kerület együttesét.

Beke Zsombor

Sümegi Nóráék (fehérben) magabiztos sikert arattak

Fotó: DH

Minden mérkőzés fontos Vad Lajos gárdájának, hiszen nagy a harc a 3-4. hely megszerzéséért, így a „kötelező győzelmek” esetében nem hibázhatnak a Fejér vármegyeiek. A találkozó első gólját a vendégek szerezték, Brezovszki Gerda szerezte meg a vezetést csapatának büntetőből. Majd két perc kellett az egyenlítéshez, Dobi Dorina talált be emberelőnyből, 1-1. Innentől fogva azonban beindult az újvárosi henger, Garda büntetőből volt eredményes, majd Dobi újabb találatával már kettő volt a különbség. Az első nyolc perc végére már 5-1-er mutatott az eredményjelző, a lényegi kérdések már egy negyed alatt eldőlni látszódtak, Dobi egymaga négyet vállalt.

A második játékrészben sem vett vissza a DFVE, négyszer vették be a fővárosiak kapuját, 9-2-vel vonultak a felek a szünetre. A harmadik negyed mindössze három gólt hozott, de ezt is megnyerte a Dunaújváros, Sümegi és Garda állt csapatuk élére, 11-3. Az utolsó nyolc percre visszatértek a gólok, összesen hatot láthatott a publikum, szerencsére 4-2-es elosztásban hazai szempontból. A vége 15-5 lett, a DFVE fontos lépést tett a legjobb négybe kerülésért, folytatás szombaton Tatabányán.

Dunaújvárosi FVE – III. Kerületi TVE 15-5 (5-1, 4-1, 2-1, 4-2)

Legjobb dobók: Dobi 5, Garda 3, ill. Brezovszki, Török D., Fodor B., Rajna, Gyöngyössy 1-1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában