Férfi röplabda

2024.03.19. 21:43

Hihetetlen izgalmak közepette nyert Kecskeméten a Loki

Szoros mérkőzést játszott egymással a MÁV Előre Foxconn és a Kecskeméti RC, amelynek végén a MÁV Előre Foxconn örülhetett a győzelemnek a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének második találkozóján.

Szabó Róbert

Szoros mérkőzést hozott a MÁV Előre és a Kecskeméti RC második összecsapása

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Már a második összecsapás következett március 19-én, kedden a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjében. Az első mérkőzésen a MÁV Előre Foxconn hazai környezetben magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a Kecskeméti RC ellen, így előnyös helyzetből várhatta a folytatást.

Az első szettben jobban kezdett a házigazda Kecskemét, 5-3-ra is vezetett, de ekkor egy jó szakasszal 8-6-ra fordított a MÁV Előre. A kecskemétiek ezután kétszer is visszajöttek döntetlenre, de fordítani nem tudtak, hátrányba kerültek, 22-25.

A második felvonás aztán nagy adok-kapokkal indult, hol az egyik, hol a másik csapat tudott ellépni a másiktól. A szett derekán aztán 14-12-ről fordított a Loki, amely a hajrában is jobban összpontosított, és kétszettesre növelte előnyét, 22-25.

A harmadik játszmában a Kecskemét mindent megtett a szépítésért, 9-9 után pedig ellentmondást nem tűrő játékkal meglógott. A MÁV Előre nem tudta tartani a lépést, s bár hétpontos hátrányból visszajött háromra, egyenlíteni nem tudott, 25-21.

A negyedik szettben Redjo Kociék úgy tűnt pályán sincsenek, 6-0-val nyitott a Kecskemét. Ez sem szegte kedvét a vendégeknek, akik 13-13-nál egyenlítettek, de így is elbukták előnyüket, 25-19.

A mindent eldöntő  ötödik felvonásban a hazaiak jobban indítottak, de 2-0-ról egyenlített a MÁV Előre. Ezután a kezdésből adódó előnyét tudta őrizni a Kecskemét, amelyet 6-5-nél ismét kettőre növelt, de innen is volt visszaút a vendégeknek, akik 10-9-nél átvették a kezdési előnyt. Ennek köszönhetően ők is jutottak előbb meccslabdához, elsőre nem sikerült, de másodjára már igen adogatóként lezárni az összecsapást, 14-16.

Ezzel a sikerrel a MÁV Előre Foxconn egy győzelemre került a továbbjutástól, így ha március 22-én pénteken hazai környezetben a VOK Sportcsarnokban ismét diadalmaskodik a Loki akkor bejut a legjobb négy közé.

Kecskeméti RC – MÁV Előre Foxconn 2-3 (22, 22, -21, -19, 14)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában