Férfi röplabda

2024.03.22. 21:29

Háromból három – simán jutott a négy közé a Loki

Háromból három mérkőzést megnyerve simán jutott a legjobb négy közé a férfi röplabda Extraliga rájátszásában a MÁV Előre Foxconn, amely a Kecskeméti RC-t győzte le a negyeddöntőben.

Szabó Róbert

Magabiztos sikert aratott a MÁV Előre Foxconn

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az első találkozón nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a MÁV Előre, amely négy szettben megverte a Kecskeméti RC-t, így előnnyel utazhatott a második összecsapásra. Ott aztán úgy tűnt, hogy ismét sima összecsapást láthatnak a nézők, de 2-0-s Loki vezetésnél a házigazda összekapta magát és egyenlített, közel járt a bravúrhoz, de a végletekig kiélezett ötödik felvonást végül a vendégek nyerték. Így két találkozó után úgy várhatta a székesfehérvári együttes a harmadik felvonást, hogyha megnyeri, akkor továbbjut az elődöntőbe.

Az első szettben nagyon jól kezdtek Redjo Kociék, de 9-9-nél visszajött döntetlenre a Kecskemét. A lendület azonban eddig tartott a vendégeknél, egy 7-0-s szakasszal ismét tetemes előnyre tett szert a Loki, amely aztán ezt meg is őrizte, és behúzta az első felvonást, 25-17.

A szünet után szorosabban indult a második játszma, 5-4-ig a Kecskemét vezetett, utána viszont a MÁV Előre kezébe került az előny. Ezt 14-11-nél sikerült először háromra növelni. A vendégek folyamatosan próbálták tartani a lépést, 24-22-ről egy pontra zárkóztak, de a második szettlabdát már kihasználta a Loki, 25-23.

Végül a harmadik felvonásban ismét oda-vissza jöttek a pontok, amíg 5-4-nél a MÁV Előre meg nem duplázta előnyét. 11-7-nél már néggyel is vezettek a hazaiak, de a Kecskemétnek sikerült egy pontra visszajönniük. Ez sem rendíthette meg a hazaiakat, akik a kisebb megtorpanás után ismét négyre növelték a különbséget, majd lezárták a mérkőzést, 25-23.

A továbbjutásnak köszönhetően a MÁV Előre Foxconn bejutott a férfi röplabda Extraliga rájátszásának elődöntőjébe. Az ellenfél még nem ismert, később, miután fény derül a további három továbbjutóra egy sorsolás keretein belül derül ki, hogy ki ellen harcolhatják ki a fiúk a döntőbe jutást.

MÁV Előre Foxconn – Kecskeméti RC 3-0 (-17, -23, -23)
Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok, Vezette: Bátkai-Katona, Árpás
MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus 13, Eke 2, Boa 7, Pesti 16, Janke 22. Csere: Tomanóczy, Takács (liberó). Vezetőedző: Omar Pelillo
Kecskeméti RC: Boldizsár 3, Gacs 4, Török 1, Farkas 12, Kecskeméti 7, Varga 11. Csere: Balla 1, Török (liberó). Vezetőedző: Deák Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában