Vízilabda

2024.03.23. 21:04

Gólzáporos mérkőzésen búcsúzott a BL-től a Dunaújváros

A női vízilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében a Dunaújváros a címvédő Sabadell otthonában ugrott medencébe. Vad Lajos együttese vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Beke Zsombor

Fotó: DFVE

Sabadell (spanyol) – DFVE 18-12 (3-3, 6-2, 3-4, 6-3)

A Dunaújváros gólszerzői: Horváth, Mahieu, Garda, Dobi 2-2, Jonkl, Szabó, Kardos, Somogyvári.

Az már korábban ledőlt, hogy a Fejér vármegyeiek nem juthatnak tovább a csoportból, mivel onnan csak az első helyezett folytathatja. Így tét nélkül rendezték meg a szombat délutáni összecsapást, mivel a spanyolok pedig már biztosan a csoport első helyén végeztek. Bár a találkozó esélyese messze nem a DFVE volt, az eddigi fordulókban egyedül Gardáék tudták megszorongatni a címvédőt Dunaújvárosban, ahol csak egy góllal nyertek a vendégek.

Szombaton az első negyed kiegyensúlyozott játékot hozott, Mahiei nyitotta meg a gólok sorát, a vendégek végig lépéselőnyben voltak, de a Sabadell rendre egyenlíteni tudott, 3-3. A folytatásban kicsit beragadt a DFVE, bő három perc alatt négy gólt is berámoltak a spanyolok, a túloldalon sajnos csak Somogyvári volt eredményes, 7-4. Kardos révén kettőre jött vissza a Dunaújváros, azonban Garcia és Ariza is beköszönt, 9-5.

A harmadik játékrészt megnyerte Vad Lajos együttese, pedig Guistini révén már öt lett közte, ám a egyed végén kevesebb mint négy perc alatt háromszor betalált a Dunaújváros, 12-9. Sajnos a lendület elfogyott az utolsó nyolc percre, Van Der Sloot gólja pedig gyorsan le is hűtötte a vérmesebb reményeket. Már csak az volt a kérdés, hol állnak meg a csapatok a gólszerzésben, a vége 18-12 lett a Sabadell javára, a DFVE ezzel a mérkőzéssel befejezte idei menetelését a Bajnokok Ligájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában