Utánpótlás

2024.03.27. 20:20

Ezúttal Dávid nem tudta legyőzni Góliátot

Bár az első félidőben még 1-1-es döntetlenre állt egymással a Puskás Akadémia és a Real Madrid U19-es csapata, a spanyolok végül 3-1-re diadalmaskodtak – számolt be a hírről a puskasakademia.hu.

Szabó Róbert

Harcias küzdelemben maradtak alul a felcsútiak

Fotó: puskasakademia.hu

Már több, mint tíz éve szakmai együttműködésben áll egymással a Puskás Akadémia és a Real Madrid. A felcsútiak végzős korosztálya, az U19-es csapat ennek keretein belül minden évben ellátogat a spanyol futballóriáshoz, hogy ott megmérkőzzön a hasonló korosztályú együttessel. Ezúttal Körtvélyesi István vezetésével utazhattak a Puskásosok a madridiak edzőközpontjába, Valdebebasba.

A Real Madrid már a 10. percben előnybe került, hét perccel később viszont már válaszolt a Puskás Akadémia. A felcsútiak egy jó védekezést követően indítottak támadást, Oszadcsij forgatott Dmitrijev felé, aki kiugratta Piscsurt. A fiatal támadó aztán kiszorította a házigazda belső védőjét, majd a kapus felett átemelte a labdát. A félidőig az eredmény már nem is változott, 1-1-es állásnál vonultak szünetre a felek.

A fordulás után aztán mindössze öt perc kellett ahhoz, hogy a madridiak ismét előnybe kerüljenek, a 3-1-es végeredményt pedig a 64. percben állították be.

– Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk a Real Madriddal. A Királyi Gárda a tavalyi csapathoz hasonlóan nagyon jó felfogásban játszott. Tudatos, kreatív alakzatépítő és -bontó játékot játszottak. Az első 10-15 percben fel kellett vennünk a tempót, ez szerencsére sikerült. Az erős ellenfél ellenére kellően agilisan és kezdeményezően játszottunk – értékelt a találkozót követően Körtvélyesi István vezetőedző a klub honlapjának. – Gratulálok a játékosoknak a mutatott játékhoz és a teljesítményhez. A találkozó legjobb üzenete az volt önmagunk számára, hogy jó az amit csinálunk, és nem szabad abbahagyni.

A Puskás Akadémia eddig mindössze egyszer, 2019-ben tudta legyőzni a Real Madridot, akkor Mónos Tamás irányításával múlta felül, a Raúl által vezetett Királyi Gárdát. A mérleg nyelve a madridiak felé billen, tíz Real-győzelem mellett két döntetlen született a felcsútiak egyetlen sikere mellett.

Real Madrid CF (Juvenil B) – Puskás Akadémia 3-1 (1-1)
Madrid, Valdebebas

Puskás Akadémia: Lehoczki – Orján, Umathum, Kubicsek, Kun – Oszadcsij, Dmitrijev, Sallai – Antal, Piscsur, Halászi.
Csereként pályára lépett: Retter, Lőrincz, Visinka, Kubarics, Tarasevics, Lahuncov, Szojma, Horváth.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában