Tenisz

2024.03.09. 18:51

Elkészült a főtábla sorsolás, egy ágon a két sztár

Egy ágra került az osztrákok US Open-győztes teniszezője, Dominic Thiem és a francia Richard Gasquet a Kiskút Openen – derült ki a szombati sorsolásból.

Szabó Róbert

Piros Zsombor magabiztos győzelemmel kezdett

Forrás: ATP Tour

Ahogy arról korábban már beszámoltunk két világsztár teniszező is nevezett a székesfehérvári 75 ezer dolláros ATP Challenger-torna, a Kiskút Open mezőnyébe. Az MTSZ csütörtöki sajtótájékoztatóján aztán az is kiderült, hogy mindketten érkeznek, és nincs semmi akadálya, hogy részt vegyenek a jövő heti versenyen.

Szombaton aztán a Magyar Tenisz Szövetség megtartotta a torna sorsolását is. Az első helyen kiemelt Dominic Thiem egy selejtezős ellenféllel fog majd kezdeni, azonban az ágára került Richard Gasquet is, aki szintén egy kvalis ellenféllel kezd. A két játékos leghamarabb az elődöntőben találkozhat. A magyarok nagy reménysége, a top100 határán álló, a torna második kiemeltje Piros Zsombor az olasz Giovanni Fonio ellen kezd majd, a két sztárral leghamarabb a döntőben futhat össze.

A magyarok közül a főtáblán szabad kártyás Boros Attila az olasz Francesco Maestrelli, Füle Mátyás a francia Manuel Guinard, míg Fajta Péter a szlovák Jozef Kovalik ellen kezdi meg a szereplését. Közülük Boros kerülhetne össze a leghamarabb a sztárokkal, ha két mérkőzést nyer akkor a negyeddöntőben Dominic Thiem ellen játszana.

A főtábla ágrajza
Forrás: Hungarian Tennis / Facebook

A program vasárnap a selejtezővel kezdődik, ahol szintén lesz nagy sztár Filip Krajinovics személyében. A szerb négy évvel ezelőtt még a top30 tagja volt, most pedig a nemrég szintén a top100 közelébe kerülő spanyol Carlos Taberner ellen kezd. A tavalyi Kiskút Open egyik döntőse, a horvát Nino Serdarisuc is a kvaliban kezd, ő a litván Edas Butvilas ellen lép salakra.

A selejtezőben négy magyar kapott szabad kártyát, közülük Szőke Ádám Gábor az olasz Samuel Vincent Ruggeri, Kincses Kolos a román Cezar Cretu, Mészáros Patrik az ukrán Oleksii Krutykh, míg Kisantal Botond a cseh Michael Vrbensky ellen harcolhatja ki a második körbe jutást. Ahhoz hogy feljussanak a főtáblára – és akár Dominic Thiemmel vagy Richard Gasquettal összesorsolják, ahhoz két mérkőzést kellene nyerniük.

A selejtező ágrajza
Forrás: Hungarian Tennis / Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában