Együttműködésre lépett az Enthroners és a Gridiron

2024.03.25. 14:33

Átjáró nyílt Amerikába!

Alig, hogy megalakult a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia, máris együttműködésre lépett az amerikai székhelyű Gridiron Imports Alapítvánnyal. Céljuk a magyar fiatalok fejlesztése a sport és tanulmányaik terén egyaránt.

Ferencz Balázs

Chris Adamson (balra), Joseph McLain Ashfield és Trembulyák Péter (jobbra) aláírták az együttműködési megállapodást

Fotó: Ferencz Balázs

A Fehérvár Enthroners Futball Akadémia (FEFA) és az Oklahoma állambeli Edmond városában székelő Gridiron Imports Fundation megállapodási szerződést írt alá a fehérvári First Field-en. Az jövőbeni együttműködés arról szól, hogy a két fél közreműködésével külföldi, akár amerikai középiskolákba, egyetemre küldhessen ki magyar, Székesfehérvárról kikerülő amerikai-futball játékosokat. Lehetőség nyílik edzőtáborok szervezésére a koronázóvárosban, vagyis egyfajta kaput nyit a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia játékosai számára a sport, valamint tanulmányaik terén is.

A megállapodást a Gridiron Imports elnöke, Chris Adamson, a FEFA szakmai igazgatója, az Enthroners vezetőedzője, Joseph McLain Ashfield, valamint a FEFA elnöke, Trembulyák Péter szignózták.

A Gridiron elnöke, Adamson (balra) és Ashfield coach látják el kézjegyükkel a szerződést
Fotó: Ferencz Balázs

- Két magyar játékossal dolgoztunk együtt a közelmúltban, az egyikük éppen fehérvári, Hudák Gergely. Magániskolában tanult aztán, s továbbment egy amerikai viszonylatban legmagasabb szinten lévő, Div 1-es egyetemre. Azon dolgozunk, hogy minél több fiatalnak biztosítsunk lehetőséget Amerikában - fogalmazott az aláírást követően Chris Adamson, az európai utánpótlás-tehetségek felkutatásával és segítésével foglalkozó Gridiron elnöke.

- Ez egy nagy lépés a magyar amerikai-futball életében. Az országban először valósul meg, hogy egy olyan szakmai életutat tudunk felvázolni a gyerekek számára, hogy a legmagasabb szinten űzhetik ezt a sportágat - vélekedett Trembulyák Péter, a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia elnöke. - Mindemellett olyan végzettséget szerezhetnek maguknak, amivel a sport utáni életben is megállják a helyüket, minőségi és képzett szakemberként, kiváló sportolóként léphessenek ki innen. Remélem, hogy sok fiatal játékos járja majd be ezt az utat. Bízom benne, hogy örömmel nézhetjük azokat a játékosokat, akik itt kapták meg a sportág alapjait, s a későbbiekben Európa legmagasabb szintű bajnokságaiban, hazánkban, vagy éppen Amerikában játszanak. Nem szeretnénk, hogy a szülőknek és a fiataloknak választaniuk kelljen a sportolás, vagy a civil életük alakítása között. Büszkék vagyunk Hudák Gergelyre, aki első osztályú egyetemen szerzett ösztöndíjat Amerikában, ahova az itteni képzésnek köszönhetően jutott ki. 

Fotó: Ferencz Balázs

Amellett, hogy a fiatal tehetségek Amerikában tanulhatnak és sportolhatnak, az együttműködés keretében Székesfehérvár komoly edzőtáboroknak adhat otthont. Ezekben a campekben NCCA- és NFL-edzők is tarthatnak tréningeket, de aktív NFL-játékosok is oktathatják a magyar fiatalokat. Ezeken a táborokon az Akadémia játékosai kedvezményesen vehetnek részt. Ugyanakkor webes szemináriumokon, workshopokon vehetnek részt az akadémiai edzők és játékosok. 

- Ez egy tökéletes házasság. Nem csak az az egy célunk, hogy Amerikába kijuttassuk a játékosokat, hanem hogy itthon is olyan szintű képzésben részesüljenek, ami egyedülálló. Ezt a szemináriumokkal, a táborokkal érhetjük el. Hatalmas lehetőség a sportág számára - tette hozzá Joseph McLain Ashfield, a FEHA szakmai igazgatója, az Enthroners felnőtt csapatának vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában