Edzőváltás

2024.03.07. 10:41

Argentin szakember a kispadon

Két héttel Dávid Zoltán vezetőedző menesztése után felszállt a fehér füst, és bejelentette a MÁV Előre vezetősége, hogy az argentín Omar Pelillo lesz a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában a második helyen záró kék-fehérek szakvezetője.

Káldor András

Tálos Péter a MÁV Előre SC elnöke és Omar Pelillo

Fotó: A klub

Dávid Zoltánnal a FINO Kaposvár ellen, február 22-én elveszített bajnoki után bontott szerződést a klub, és eddig, ideiglenesen a strandröplabda szakág irányítója Adrian Pricop dirigálta a gárdát. Vezetésével mindössze egy szettet veszítve négy mérkőzést nyert a csapat.
A klub vezetése azonban most bejelentette, hogy a 49 esztendős Omar Pelillot nevezte ki az együttes élére.  
Az argentin szakember Olaszországban járta végig a ranglétrát, egészen a SuperLegáig. Omar Pelillo a 2013/14-es szezonban debütált másodedzőként az akkor harmadosztályú Elettrosud Broloban, majd 2016-tól az Emma Villas Siena csapatához igazolt, ahol először játékosmegfigyelőként, majd másodedzőként segítette a klub feljutását az első osztályba. Sienában vezetőedzőként is megkapta a lehetőséget a SuperLegában, 2022 decemberétől 2023 nyaráig irányította az első csapatot. Omar Pelillo az idei szezont az Aurispa Libellula Lecce együttesénél kezdte meg az olasz Serie A3-ban.
- Megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú klubhoz csatlakozni. Az egyeztetések során megismertem a vezetőség vízióját, amellyel teljes mértékben azonosulni tudok. Sok mérkőzését visszanéztem a csapatnak és tetszett, amit láttam. A MÁV Előre esélyes a bajnoki címre, a játékosokban pedig óriási a harci kedv és a potenciál. Alig várom, hogy megkezdhessem a közös munkát a fiúkkal. Nagy reményekkel vágunk majd neki a rájátszásnak. – nyilatkozta Pelillo új csapata honlapján, és csütörtökön megtartotta első edzését a csapatnak.
A Loki a rájátszásban várhatóan március 16-án, hazai pályán vívja majd első negyeddöntős összecsapását a 7. helyen záró Kecskeméti RC ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában