NB II.

2024.03.22. 12:20

A nyolcadik helyről várja a folytatást a Csákvár

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Aqvital FC Csákvár a visszafogottabb tavaszi kezdést követően ismét felfelé ívelő formát mutat, Tóth Balázs együttese a nyolcadik helyen áll a válogatott szünetben.

Beke Zsombor

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Csákváriak a kilencedik helyen teleltek, de mindössze hat ponttal álltak jobban, mint az akkor éppen bennmaradó helyen álló BVSC. Ebből is látszik, a mezőny második fele nagyon sűrű és hatalmas harc lesz a bennmaradásért. Az Aqvital célja egyértelműen megőrizni a másodosztályú tagságot.

A tavaszi rajtnál kicsit beragadtak a Fejér vármegyeiek, három mérkőzés alatt mindössze egy pontot szereztek csak, a Haladás otthonában született döntetlen, Győrben, majd a Soroksár ellen hazai pályán kikapott a gárda. Aztán jött a Budafoki vendégszereplés, ahol 2-1-re nyert a Csákvár, és bár a következő körben a Szeged nyert Csákváron 1-0-ra, ezt két siker követte. Először Mosonmagyaróváron nyert az AFC, majd hazai környezetben a Pécset gyűrték le a sárga-kékek. Így 25 fordulót követően 33 szerzett ponttal a nyolcadik helyen áll. Az Aqvital FC Csákvár. A helyzet azonban továbbra is csalóka kicsit, hiszen hat pont választja el az együttest továbbra is a kieső zónától.

– Helyenként jól játszva nagyon fontos győzelmet arattunk a PMFC ellen – dicsérte játékosait Tóth Balázs vezetőedző a klub honlapján. – Több komoly helyzetünk volt, az első félidőben három-négy gólt szerezhettünk volna, de sajnos sokáig nem sikerült a kapuba találnunk. Amikor viszont már sokan temettek minket, jött Simon Andris és megmutatta, hogyan kell gólt szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában