Válogatott

2024.03.22. 14:11

A két olasz mester egymás ellen

Péntek este 20.45-tól a magyar férfi labdarúgó-válogatott Törökországgal csap össze a Puskás Arénában. A magyar keretben két Fejér vármegyei játékos kapott helyet, a Puskás Akadémiából Nagy Zsolt, míg a Fehérvár FC-ből Tóth Balázs áll készen a bevetésre.

Beke Zsombor

Tóth Balázs

Fotó: MLSZ

Érdekesség, hogy a pénteki mérkőzésre mindkét csapatot olasz mester készíti fel. A mieink kispadján Marco Rossi ül, míg a törököknél Vincenzo Montella dirigál.

– Korábban már elmondtam, hogy az ellenfél kiválasztása az én, valamint Vincenzo Montella és a két szövetség döntése volt. Amióta a honfitársam átvette a török nemzeti csapat irányítását, nagyon dinamikus, határozott, agresszív futballt játszanak. Hosszú ideje veretlenek, sőt, Németországot is megverték, ráadásul Berlinben. A veretlenségi sorozat számunkra is nagyon fontos önérzeti tényező, de nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítanunk neki. Természetesen megpróbáljuk folytatni a sorozatot, de Törökország nagyon erős ellenfél. Szeretnénk tökéletesen felkészülni az Eb-re, ezek a találkozók ezt a célt szolgálják – olvasható az MLSZ honlapján Marco Rossi nyilatkozata.

Ha már veretlenség, a magyar labdarúgó-válogatott 12 mérkőzés óta őrzi veretlenségét, erre legutóbb a 2000-es évek elején volt példa, de ha a mieink a következő két felkészülési mérkőzésen, Törökország és Koszovó ellen sem kapnak ki, akkor célba vehetik a Puskás Ferencék által felépített 18 találkozós szériát. Senki sem bánná, ha az Eb-n is sokáig veretlenek maradnak Szoboszlaiék.

Ami a péntek esti összecsapást illeti, Willi Orbán kisebb sérülés miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. A mienk keretében ott volt a felcsúti Nagy Zsolt, valamint a Fehérváron játszó Tóth Balázs. Kettejük közül Nagynak van nagyobb esélye pályára lépni, hiszen kapusfronton várhatóan Gulácsi és Dibusz kap majd lehetőséget.

Nagy Zsolt
Fotó: MLSZ

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Fehérvár FC)

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)*, Szalai Attila (Freiburg – Németország), Szalai Gábor (FC Lausanne – Svájc)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kerkez Milos (Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Sunderland – Anglia)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok ), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában