Röplabda

2024.02.22. 20:17

Újra a Kaposvár örülhetett

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a FINO Kaposvár idén már harmadszor győzte le a MÁV Előre Foxconn csapatát.

Káldor András

Tomanóczy Bálint (MÁV Előre) küzd a hálónál a Tomas Lescay, Bögöly Gábor duóval

Forrás: kaposvarvolley.hu

FINO Kaposvár – MÁV Előre Foxconn 3:1 (22, -22, 21, 20)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 750 néző

Vezette: Mezőffy Zsolt, Horváth Miklós

FINO Kaposvár: Magyar B. 3, Hubicska 13, Novoselov 5, Baróti 29, Bögöly 6, Lescay 7. Csere: Bozóki (liberó), Iván B. 1, Kalmár. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

MÁV Előre Foxconn: Ambrus, Dileo 1, Koci 7, Janke 9, Pesti 18, Tomanóczy B. 7. Csere: Takács M. (liberó), Eke 8, Szabó V. 4, Fazekas 2, Boa 4.

Vezetőedző: Dávid Zoltán

Fordulatos játékot hozott az első szett, jobbára fej-fej mellett haladtak a felek, majd 15:16-nál volt utoljára előnyben a Loki, ezt követően már nem engedte ki a kezéből a vezetést a FINO, és megszerezte a rész győzelmet.

A második felvonásban nagy erőket mozgósított a MÁV Előre, hogy utolérje végig előnyben levő riválisát. Ez 16-nál sikerült, sőt a vezetést is át tudták venni. Innentől szorossá vált az állás, Eke Péter blokkja után újra előnyben voltak, sőt ez kettőre nőtt, és maradt is a játékrész végéig, ráadásul a vendéglátók reklamáló vezetőedzőjét piros lappal kiállították.     

A harmadik etapban két-hárompontos előnyt kovácsolt a fehérvári csapat, igaz megőrizni nem tudta, mert 7-nél behozta őket riválisuk, akik ezután előnybe kerültek. Innentől nem volt megállás, négy-öt pont különbség lett közöttük, és csak Pesti Marcell tudott lépést tartani a kékekkel, akik hozták ezt a szettet is.

Elkapta a fonalat a folytatásban a FINO, és ugyan nehezen, de újítani tudott a Loki, 6:8. Nem hagyta azonban annyiban a házigazda, majd Baróti Árpád vezérletével megnyerte a találkozót.     
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában