Röplabda

2024.02.05. 12:17

Továbbra is hibátlan mérleggel

A MÁV Előre Foxconn csapata folytatta veretlen menetelését a férfi röplabda Extraliga 14. fordulójában. A kék-fehérek egy héten belül másodszor is három szettben győzték le a TFSE gárdáját.

Káldor András

Tomás Dileo feladását Tomanóczy Bálint várja a hálónál

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

TFSE – MÁV Előre Foxconn 0:3 (-23, -18, -21)
Budapest, Dr. Koltai Jenő Sportközpont, 71 néző.
Vezette: Kiss Zoltán, Mezei Zoltán.
TFSE: Tóth M., Balázs 9, Füzék 4, Tóth K. 17, Gebhardt 5, Quintz 3. Csere: Laczi (liberó), Horváth B., Knobloch, Winter 1. Vezetőedző: Nagy Gergely.
MÁV Előre Foxconn: Ambrus 9, Dileo 2, Janke 6, Tomanóczy B. 6, Pesti 9, Koci 11. Csere: Takács M. (liberó), Szabó V. 1, Fazekas 3, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Igen sűrű a fehérváriak versenynaptára, egy hét leforgása alatt már a harmadik bajnoki mérkőzésüket játszották. A Loki veretlenül állt a TFSE elleni találkozót megelőzően az Extraligában, és ezt a szériát természetesen nem akarták megszakítani. A korábbi meccsekhez hasonlóan rotálta csapatát Dávid Zoltán vezetőedző, így a kedden pihentetett Ambrus Bence, Redjo Koci, Christian Janke és Tomas Dileo is pályára lépett ezúttal.

Az első szett kissé nyögvenyelősen indult, 7-nél érte utol vendéglátóját a MÁV Előre. A folytatásban is jól tartotta magát a TFSE, szorosra sikeredett a végjáték is, de a rutinosabb fehérváriak hozták a rész győzelmet.

A második felvonásban már azért lényegesebb különbség volt a felek között, nem sokat teketóriázott a Loki, és aránylag simán, 21 perc alatt behúzta a játszmát.

A harmadik játékrészben az első néhány pontot kivéve végig vezetett a fehérvári legénység, túlságosan sok teret nem engedve vendéglátóinak, és összesen 67 perc alatt véget vetett a párharcnak.
- Ezúttal azok játszottak, akiket a keddi mérkőzésen pihentettünk. Reaktiválni kellett őket, mert hétközben a Debrecen ellen nehéz összecsapás vár ránk. Az elején döcögött is egy picit a játék. A TFSE szép pontokat csinált, de végül sikerült felülkerekednünk. Fontos, hogy azokon a találkozókon is hozzuk a kötelezőt, amelyekre esetleg nehezebb felpörögni. – értékelt Dávid Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában