NB II.

2024.02.11. 17:21

Szoros meccsen kapott ki a Csákvár

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában az Aqvital FC Csákvár vasárnap délután az ETO FC Győr vendégeként lépett pályára.

Beke Zsombor

Az őszi, csákvári mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 2-1-re nyert a Győr

Forrás: Kricsko

A két csapat eltérő célokért küzd az NB II-ben, hiszen a győriek a feljutásért vannak harcban, mg a Fejér vármegyeiek a biztos bennmaradást tűzték ki. A hazaiaknál lemondva az MLSZ közel 300 millió forintos központi támogatásáról, tucatnyi légiós kapott helyet a szezon elejétől fogva. A vendégeknél az öt sárgás Karacs hiányzott.

A találkozót az ETO kezdte jobban, jóval többet volt a labda a zöld-fehéreknél, de ez inkább meddő mezőnyfölénynek tűnt, a csákváriak elég biztos lábakon álltak hátul. Az feltűnő volt az első perctől fogva, hogy a győriek elsősorban a jobb oldalon próbáltak az Aqvital mögé kerülni, Diarra aktív is volt végig az első félidőben.

A 9. percben járt sikerrel feladatában a légiós, de beadása nem találta meg Skvarkát. Szűk tíz perccel később Bumba a bal oldalról adott középre, ez már pontosabb volt, a Honvédban is megforduló Lukics fejese szerencsére elkerülte a kaput. Az idő előre haladtával egyre jobban szabadult a Csákvár a nyomás alól, a 27. percben pedig megszerezte a vezetést az AFC. Fejős indult meg a bal szélen, megverte védőjét, majd betört a tizenhatoson belülre, beadása átcsúszott a kivetődő Ruisz alatt, a lecsorgót Tamás lőtte be közelről, 0-1. Kiegyenlítettebbé vált a játék, aztán a 42. percben büntetőhöz jutott a Győr, Gazdag mellett esett el Skvarka. Bumba tizenegyese a kapufán landolt, ám a kipattanót Lukics belőtte, 1-1. A félidő végén parázzsá vált a hangulat, Simon András és Boldor akaszkodott össze, mindenkettejük „jutalma” egy-egy sárga lap lett.

A második játékrészt nagy lendülettel kezdte az ETO, ennek pedig meg is lett az eredménye sajnos, az 53. percben Anton lőtt nagy gólt17 méterről, Zelezi csak beleérni tudott., 2-1. A folytatásban inkább a győriek akarta érvényesült. A vendégek előtt a 74. percben adódott a legnagyobb egyenlítési lehetőség, egy szögletnél Ruisz vétette el a labdát kijövetelekor, ám Fejes fejesét Szépe hatástalanította. A végén inkább Zelezinek akadt több dolga, az Aqvital FC Csákvár 2-1-es vereséget szenvedett a Győr otthonában.

 

ETO FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

ETO-stadion, 1348 néző, vezeti: Kovács Imre (Nagy Viktor, Ország Péter)

ETO: Ruisz – Tóth R. (Vera, a szünetben), Szépe, Boldor, Vianna – Diarra (Hamed, a szünetben), Vingler (Huszár M., 64.), Anton, Bumba (Kiss M., 80.) – Lukic (Boschilia, 64.), Skvarka. Vezetőedző: Antonio Munoz.

Aqvital: Zelizi Murka, Babós, Gregor, Nahirnij - Mészáros D. (Szalai P., 77.) Tamás N. (Baracskai R., 59.), Farkas A., Gazdag V., Fejős Á. (Juhász L., 59.) Simon A. (Nagy Z., a szünetben). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gól: Lukic (43.), Anton (53.), ill. Tamás N. (27.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában