Labdarúgó NB I

2024.02.09. 16:59

Szinte kötelező a győzelem a Puskás Akadémiának

A Paks és a Zalaegerszeg elleni vereség után Kisvárdán javíthat a Puskás Akadémia a labdarúgó NB I 20. fordulójában szombaton 12.30 órától.

Szabó Róbert

A feladat nem lesz egyszerű

Forrás: puskasakademia.hu

Nem indult könnyen a tavaszi szezon, a Puskás Akadémia Pakson és itthon az Egerszeg ellen is kikapott. Pihenni viszont nincs idő, hiszen az erőltetett menet tovább folytatódik. A vasárnapi és a szerdai bajnoki után szombaton újabb találkozó vár Hornyák Zsolt fiaira, ezúttal Kisvárdán. 

A kisvárdaiaik az elmúlt években mutatott jó eredményekhez képest nagyon alulteljesítenek a jelenleg futó idényben, 19 mérkőzésen csupán 14 pontot szereztek. A tavaszuk sem kezdődött jól: noha két erős csapat ellen léptek pályára – Ferencváros és Fehérvár FC –, de nulla ponttal hagyták el a pályát. A ZTE jó teljesítménye miatt pedig egyre távolabbinak látszik a bennmaradás, hiszen már hét ponttal maradnak el a 9. és a 10. helytől.

A télen sikerült több új játékost is szerződtetniük, a horvát Andrija Filipovic mellett megszerezték Bernardo Maticot is, valamint a korábbi Sahtar Donyeck játékost Wellington Nemet.

A Puskás Akadémia eddig nem volt Fortuna kegyeltje, de a szerencse mellett még egy nagy csapás érte a felcsútiakat. Péntek délután bejelentették, hogy a Ferencváros megvásárolta Gruber Zsombor játékjogát. 

A magyar futball egyik legnagyobb tehetsége hét év után távozik csapatától. Még 2021-ben lett az első keret tagja, majd egy ZTE elleni bajnokin gólpasszal debütált. A Felcsúton eltöltött ideje alatt 50 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken tíz gól és öt gólpasszt jegyzett. Az idény végéig Zalaegerszegre kerül kölcsönbe.

A Kisvárda és a Puskás Akadémia legutóbbi egymás elleni meccsét a felcsútiak nyerték hazai környezetben 1-0-ra még tavaly októberben. A Várkerti Stadionban eddig tízszer találkoztak, amelyből négy alkalommal született felcsúti, egy alkalommal kisvárdai siker öt döntetlen mellett. Legutóbb 2021 márciusában nyert a Fejér megyei együttes.

Hornyák Zsolt fiainak nem lesz egyszerű feladata Kisvárdán. Ennek ellenére szinte kötelező, hogy három ponttal hagyják el a pályát, ha tartani szeretnék a lépést a dobogóért harcoló csapatokkal. A játék megvan hozzá, már csak egy kis szerencse kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában