Alekszejev Tamara nem harcolhat tovább

2024.02.12. 18:04

Szertefoszlott egy álom

Gulyás Michelle győzelmével zárult a Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság. Az Alba Öttusa SE versenyzője a 15. lett, s nem indulhat idén a nemzetközi viadalokon, nem szállhat harcba az olimpiai kvótáért.

Ferencz Balázs

Alekszejev Tamara a döntőben versenyzett, 15. lett a fedél alatt

Fotó: Kricskovics Antal

Kétségtelen, az UTE kiválósága, Gulyás Michelle a jelenkori öttusa egyik legjobbja a világon, s ezt remek versenyzéssel bizonyította a BOK-csarnokban is. Zsinórban másodszor nyerte meg a Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságot, és szerezte meg ezzel sorozatban negyedszer az országos bajnoki címet is.

Gulyás Michelle a célban
Fotó: Kricskovics Antal

A döntő napjára a lovaglás, az úszás és a kombinált szám, a laser-run maradt, s Gulyás Michelle jó vívással, 23 győzelemmel és 12 vereséggel alapozta meg még pénteken a versenyét. Hétfőn a lovas pályán hibátlanul ment végig, majd az uszodában 2:10.90 perccel a legjobb időt érte el 200 méteren, végül a kombinált számban pontosan célzott és jól is futott, 11:12.68 perccel a hatodik legjobb volt, végül nagy fölénnyel zárt az élen a brit Emma Whitaker és Kerenza Bryson előtt. Erdős Rita ötödikként, Guzi Blanka hatodikként futott a célba, így övék lett a magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérem. A hét magyar döntős közül Réti Kamilla a 9., Simon Sarolta a 11., Bauer Blanka a 13., míg az Alba Öttusa SE 35 esztendős pentatlonistája, Alekszejev Tamara a 15. pozícióban zárt.

Alekszejev Tamara (balra) a lőállásban
Fotó: Kricskovics Antal

A csapatok versenyét a Trion SC (Erdős Rita, Mészáros Emma, Ormándi Rebeka) nyerte, míg második a MAFC (Réti Kamilla, Tajta Sára, Bágyi Emese), harmadik pedig a BHSE (Dulai Kinga, Zemán Zóra, Nyerges Réka) lett.

- Tudtam, hogy fizikailag nagyon jó állapotban vagyok, szerintem még soha nem volt olyan komoly alapozásom, mint most - fogalmazott az MTI-nek a már olimpiai kvótás Gulyás Michelle. - Szerettem volna látni, hogy a fizikai számokban versenyhelyzetben is megmutstkozik-e a fejlődésem, nemcsak az edzéseken. A tavalyi versenyeim főként a fizikai számaimon múltak, úgyhogy végre jó érzéssel kezdtem az évet.

A Peidot Fedett Pályás Bajnokság dobogósai: Emma Whitaker (balra), Gulyás Michelle és Kerenza Bryson
Fotó: Kricskovics Antal


A budapesti fedett pályás viadal válogató is volt egyben, eldőlt, hogy kik indulhatnak az idei világkupákon, kik szereznek jogot a világversenyeken való indulásra, vagyis, mely versenyzők szállhatnak harcba az olimpiai kvótáért. A négy kiemelt, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Barta Luca és Bauer Blanka mellé a januári, kairói nemzetközi versenyen és a mostani viadalon elért eredmények alapján Erdős Rita és Simon Sarolta csatlakozott, míg a fehérvári Alekszejev Tamara és Réti Kamilla kiesett ebből a versengésből.
A korábban stabil válogatott kerettag, Világkupát is nyerő, valamint csapatban világ- és Európa-bajnok Alekszejev Tamara számára szertefoszlott egy álom, nem lehet ott a párizsi olimpián.
    
 A Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokság női versenyének végeredménye:
1. Gulyás Michelle (UTE) 1459 pont
2. Emma Whitaker (brit) 1447
3. Kerenza Bryson (brit) 1445
...
5. Erdős Rita (Triton SC) 1434
6. Guzi Blanka (DVTK) 1431
    ob, csapatverseny:
1. Trion SC (Erdős Rita, Mészáros Emma, Ormándi Rebeka)
2. MAFC (Réti Kamilla, Tajta Sára, Bágyi Emese)
3. BHSE (Dulai Kinga, Zemán Zóra, Nyerges Réka)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában