Fehérvári ifjú titán nyert országos versenyt

2024.02.13. 13:00

Sakkozni menő!

Első versenyén diadalt aratott a fehérvári sakkozó, Horváth Zalán, aki az iskolai felkészülési program mellett online is tréningezik.

Ferencz Balázs

Gál Péter (balra) a versenyen találkozott először személyesen sakktanítványával, Horváth Zalánnal

Forrás: Gál Péter oldala

Sióagárdon rendezték a Rozsnyay Mátyás Emlékverseny - 10 Város a Magyar Sakkozásért Program sakkmegmérettetését. Gál Péter sakkoktató közösségi oldalán büszkén adta hírül, hogy kis tanítványa, Horváth Zalán is asztalhoz ült, s jól terelgette figuráit, kategóriájában az élen végzett.

A verseny különlegessége volt, hogy itt találkozott először mester és tanítvány, hiszen Gál Péter eddig kizárólag online keretek között foglalkozott az ifjú sakkozóval. 

- Picit hezitáltam, hogy melyik csoportban induljon, végül úgy láttam, hogy túl nagy az izgalom, így az E csoportot választottam - fogalmazott oldalán Gál Péter. - A versenyen rajt-cél győzelmet aratott, 6/7 ponttal végzett az élen! Mindössze az utolsó partiját vesztette el. Ezzel az első aranyat és kupát emelhette a magasba!

Az oktató azt is megjegyezte, hogy nem csupán Horváth Zalán, de kishúga is jó stratéga. Lotti csak nézőként utazott a versenyre, de táblához ült. Ahogy az oktató meséli, végig mosolygott, s pontokat szerzett, hiszen döntetlenre kényszerítette ellenfeleit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában