Röplabda

2024.02.25. 20:36

Rendkívül sima Loki-siker (galéria)

A férfi röplabda Extraliga 9. fordulójából elhalasztott találkozón először lépett pályára a Loki a héten történt edzőváltás után. Ellenfelük a GreenPlan-VRCK nem tudta kihasználni a lélektani előnyt, nem törte meg a kék-fehérek lendületét, akik a vártnál könnyebben, helyenként látványos játékot produkáltak.

Káldor András

Pesti Marcell (szemben) remekül játszott, döntő érdemeket szerzett a Loki sikerében

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MÁV Előre Foxconn - GreenPlan-VRCK 3:0 (21, 18., 20)

Székesfehérvár, 202 néző
Vezette: Szarka János, Bátkai-Katona Ágnes
MÁV Előre Foxconn: Szabó V. 10, Boa 4, Eke 6, Pesti 10, Koci 10, Ambrus 6. Csere: Takács M. (liberó). Megbízott edző: Adrian Pricop.
GreenPlan-VRCK: Gurszkij 4, Péter B. 7, Velicsko 1, Bibók 7, Jirásek 15, Cziczlavicz 4. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi 2, Péter M. 2, Garan 2, Miklósi-Sikes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Komoly változások történtek a MÁV Előre háza táján pénteken, az eddigi vezetőedző Dávid Zoltánnal a klub szerződést bontott, helyét pedig ideigenesen a strandröplabda szakág mestere Adrian Pricop vette át. A szakember elmondta, hogy a sportágban töltött 43 év tapasztalatát próbálja hasznosítani a csapatnál.

Erősebben kezdett a VRCK, és előnyük 7-nél olvadt el, jutott először vezetéshez a MÁV Előre Redjo Koci ütése után. Innentől fej-fej mellett haladtak a felek, ám 16:13 után meglódultak a házigazdák, folyamatosan négy-öt ponttal haladtak a részsiker felé.

Szorosan váltott vezetéssel indult a folytatás, egészen 15-ig, amikor ismét szabadult riválisától a Loki, igaz ebben partner volt a vendégcsapat, mivel többet hibázott, és aránylag könnyedén hozták a játszmát Pesti Marcellék.

A harmadik felvonásban igyekezett a Kazincbarcika, dacára annak, hogy kapaszkodott, feljött egy pontra, de a MÁV Előre rendkívül rutinosan olyan előnyt kovácsolt, amely elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerje a rangadót.

- Jó mérkőzést játszottunk, a játékosok megvalósították, amit kértem. A Kazincbarcika a bajnokság harmadik helyén áll, és mindent megtett, hogy megnehezítse a dolgunkat, de úgy gondolom, hogy ezen a napon mi sokkal élesebbek voltunk. Megérdemelten győztünk! – értékelt a meccs után Adrian Pricop, akinek tanítványai így három fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosították a második helyüket a bajnokságban.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában