Női labdarúgás

2024.02.21. 17:30

Palakovics Laura: Ha van elég hitünk akkor bármi lehetséges

Nehéz feladat vár a magyar női labdarúgó-válogatottra, amely Belgium ellen küzd meg a Nemzetek Ligája A-divíziójába való feljutásért. A mérkőzés előtt Palakovics Laurát, a Puskás Akadémia védőjét kérdeztük.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia védője, Palakovics Laura (25) is ott van a belgák elleni keretben

Fotó: mlsz.hu

A magyar női labdarúgó-válogatott 2023 őszén a Nemzetek Ligája B-divíziójában volt érdekelt, ahol Írországgal, Észak-Írországgal és Albániával került egy négyesbe. Nagy küzdelemben, két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel végül a második helyen végeztek a lányok, akik így kivívták a jogot, hogy rájátszásban megküzdhessen a Nemzetek Ligája A-divíziójába való feljutásért. A decemberi sorsoláson aztán kiderült, Belgium lesz az ellenfél, amely ellen előbb február 23-án hazai pályán Felcsúton, majd 27-én idegenben Heverlee-ben lépnek pályára.

Korábban két alkalommal játszott hazánk Belgiummal, még a 2013-as női Európa-bajnokság selejtezőjében. Akkor idegenben 2-1-re, itthon 3-1-re kaptak ki.

A válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz február elején hirdette ki a belgák ellen készülő keretet, amelybe először csak vésztartaléknak nevezte Palakovics Lauárt, a Puskás Akadémia védőjét. A felcsúti játékos azonban Németh Diána sérülése miatt ott lesz a nemzeti csapattal, és ő is pályára léphet a Nemzetek Ligája-rájátszásban.

– A második helyet céloztuk meg már az elején ami nehezen, de sikerült – mondta lapunk kérdésére a fiatal játékos. – Az albánok elleni első mérkőzés nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de tudtunk belőle erőt meríteni. Az októberi összecsapások szerintem nagyon jól sikerültek az észak-írek ellen, decemberben pedig bár kikaptunk Írországtól, de sikerült megnehezítenünk a dolgukat és szoros meccset játszottunk velük.

A felcsútiak futballistája azt is elmondta lapunknak, nagyon jó hangulatban készülnek a Belgium elleni összecsapásra. Hozzátette, bár még csak egy edzésük volt, de mindenki motivált és nagyon várja a pénteki megmérettetést.

Egy edzésen már túl vannak a lányok, a hangulat kiváló
Forrás: mlsz.hu

– Kemény mérkőzésre számítunk, viszont úgy gondolom, hogy elég felkészültek leszünk. Mindent megteszünk azért, hogy jó eredményt érjünk el. A csapat számára nincs lehetetlen, szóval biztos vagyok benne, hogy nem fogjuk könnyen adni magunkat. A siker titka, hogy sose adjuk fel, mindig segítsük egymást a pályán és ha van elég hitünk, akkor bármi lehetséges – zárta gondolatait Palakovics.

A lányok pénteken 17.45 órától fogadják a belgákat a felcsúti Pancho Arénában. Ha nem tud kilátogatni ne csüggedjen, az M4 Sport is élőben közvetíti a találkozót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában