Fedél alatt

2024.02.08. 20:52

Odatették magukat a fehérvári lányok

Jól kezdték a magyar lányok, közöttük a fehérvári hölgyek a Peridot Fedett Pályás Öttusa Nyílt Magyar Bajnokságot. A 16 éves Králl Dóra például harmadik helyen lépett az elődöntőbe.

Ferencz Balázs

Králl Dóra (jobbra) remekül versenyzett

Forrás: Fotó: UIPM / Nuno Gonçalves/archív

A hagyományokhoz hűen február elején, most épp 8. és 12. között rendezik Budapesten a Peridot fedett pályás viadalt, melyre minden évben a világ minden tájáról érkeznek öttusázók. A Nyílt Magyar Bajnokság most is nemzetközivé vált, ezért is figyelemreméltó, hogy több fiatal magyar lány is túljutott a selejtezőn. Ráadásul a magyarok számára kiemelten fontos verseny a fedél alatti megmérettetés, hiszen itt válok véglegessé, mely pentatlonisták szállhatnak harcba az olimpiai kvótáért az idei versenyszezonban. 

 Idén is a BOK csarnok ad otthont a versenynek, melynek női selejtezőjében két csoportban viaskodtak az öttusázók. Az A jelűben ott volt az Alba Öttusa SE versenyzője, Alekszejev Tamara is, aki kiharcolta az elődöntős tagságot, a hetedik helyen zárt ebben az egységben. Ugyanitt legjobb magyarként a Volán Fehérvár 2007-es születésű kiválósága, Králl Dóra teljesített, harmadikként ért célba, s masírozott tovább a 36 fős elődöntőbe. Réti Kamilla a negyedik, Eszes Noémi a 10., a szintén volános Turbucz Ivola a 11. helyen zárta a selejtezőt. Bauer Blanka a 14., Fodor Zita a 15., Varga Orsolya a 17., Gyarmati Lili a 18. lett. Bagyi Emese a 21. pozícióból nem jutott tovább, Cseke Lilla pedig el sem indult.

A 36 közé jutás garantált volt a lovas képesítéssel rendelkezők számára, így igazán az ifjúsági korú leányzóknak kellett harcolniuk a továbbjutásért.

A B-csoportot Erdős Rita nyerte a vívás, az úszás és a laser-run után, s itt a magyarok uralták az élmezőnyt. Zemán Zóra, Guzi Blanka, Haraszin Linda, Herbák Emma futottak be sorban, Gulyás Michelle a nyolcadik helyen lépett az elődöntőbe. Simon Sarolta a 11., Mészáros Emma a 14., a korábban fehérváriként, most a Trion színeiben versenyző Ormándi Rebeka a 16. lett. Tóth Dorka a 17. helyen zárt, míg a volános reménység, Gyugyi Laura csak a 19. lett. Kovács Enikő a 20., Dulai Kinga a 21. pozícióban ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában