Jól jön a szünet a bajnokságban

2024.02.20. 15:54

Minden bizonnyal maradnak a fehérvári légiósok

Jól jött a bajnoki szünet az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosarasainak, akik biztosan második helyen zárják az alapszakaszt.

Horog László

James Dickey zsákol az Arconic-Alba Fehérvár októberi, Balkan Botevgrad elleni, nemzetközi mérkőzésén a Gáz utcában

Fotó: Simon Erika / ÖKK / archív

Bár öt forduló még van a 2023-24-es pontvadászat első etapjából, immár biztos, hogy a Falco mögött zárja ezt a szakaszt a fehérvári legénység. Pedig egylabdás meccsen kikaptak Alejandro Zubillaga tanítványai egy hete, Kaposváron, mégsem kell izgulniuk, ugyanis a tabellán mögöttük következők is veszítettek. A somogyországi derbi előtt komoly felfordulást okozott a Gáz utcában, hogy két amerikai légiós, James Dickey és Anthony Roberts pályán kívüli sportszerűtlen magatartásukkal vétettek a klub szabályzatai és etikai normái, valamint az MKOSZ hatályos szabályok ellen. Az ügyben a klub belső vizsgálatot és fegyelmi eljárást kezdeményezett, amelynek lezárultáig az érintett játékosok nem léphetnek pályára. Azóta nyolc nap telt el, a klub e hét közepére ígért tájékoztatást. 

A logika szerint a két játékostól nem válik meg az egyesület, viszont komoly büntetésre számíthatnak. Az átigazolási időszak rövidesen lejár, a vezetőség tagjai úgy ítélték meg, túl rizikós lenne új kosarasok szerződtetése, mivel az alapszakasz rövidesen zárul, csapatba építésük biztosan nem menne zökkenőmentesen, ráadásul Dickey és Roberts a pályán már többször bizonyított, az együttes kulcsfigurái. A válogatott selejtezői miatt szünetel a bajnokság, az Alba majd március 2-án fogadja a paksiakat. Minden bizonnyal a két renitens is ott lesz a parketten. A tavalyi szezonban remekül szereplő, ezüstérmes, az idei bajnokságban a Falcóval egyetemben szintén a mezőny előtt járó fehérváriak célja ezúttal sem más, mint a döntőbe kerülés. Amire meg is van minden esélyük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában