Kevésen múlott a siker

2024.02.11. 20:34

Megszorította a Loki a címvédőt (galéria)

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 18. fordulójának szuper rangadóján a MÁV Előre Foxconn csapatát a Fino Kaposvár ádáz küzdelemben, nehezen győzte le.

Káldor András

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MÁV Előre Foxconn – Fino Kaposvár 2:3 (-20, 16, -19, 22, -17)

Székesfehérvár, 209 néző
Vezette: Adler László, Varjasi Melinda
MÁV Előre Foxconn: Eke 5, Janke 10, Dileo 1, Ambrus 9, Koci 26, Pesti 12. Csere: Takács M. (liberó), Boa 11, Tomanóczy B. Vezetőedző: Dávid Zoltán
Fino Kaposvár: Magyar B. 5, Hubicska 18, Novoselov 10, Baróti 19, Bögöly 9, Lescay 13. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Kalmár 2. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics.

Nagy várakozás előzte meg a tavalyi bajnoki döntő két résztvevőjének párharcát, melynek előzetes felvezetéseként januárban a vendégek a Magyar Kupa negyeddöntőjében búcsúztatták a fehérváriakat a további küzdelmektől. Nem lehetett más célja a bajnokságban még veretlen Lokinak, hogy ezt megőrizze, másrészt egy győzelemmel komoly lépés előnybe kerülhettek riválisukkal szemben, akik egyszer már a szezon során kikaptak a Kecskeméttől.

A 42-szeres válogatott Baróti Árpád leheletfinom ejtése vezette be a rangadót, melyre Ambrus Bence elemi erejű leütéssel válaszolt. Ezt követően újra Baróti volt a főszereplő, zsinórban kétszer mattolva a hazaiakat, 1:4. Fokozatosan próbálta ledolgozni a Loki hátrányát, ám a vendégek továbbra előnyben voltak. Más kérdés, hogy azért őket is hibára lehetett kényszeríteni, ilyen volt Sztyepan Novoselov bűn rossz nyitása is. Feljavult viszont a fehérváriak blokkja, két ízben sikerült ez által feljönni egy pontra, majd Baróti oldalvonal mellé ütötte a labdát, és egyenlített a MÁV Előre, 10:10. Nem tartott azonban sokáig a szurkolók öröme, mert pillanatokon belül visszaállt a somogyi vezetés, amely ötpontosra duzzadt, 12-17. Ezt a különbséget megkísérelte állandósítani a Kaposvár és öles léptekkel haladt a rész győzelem felé, amelyet 23 perc alatt realizált.

A folytatásban ellentétes bírói döntések borzolták a kedélyeket egy oldalvonalon kívülre került labda miatt, melynek végén a fehérváriak kerültek előnybe, 2:0. Nem tudták megőrizni vezetésüket, és 3:3 után fej-fej mellett, váltott szervákkal haladtak a felek egészen 7:7-ig, miután egymás után három hazai támadás is az ellenfél térfelén ért véget. Sőt, Tomás Dileo ásznyitása után először a meccsen kialakult a legnagyobb differencia hazai részről, 12:8. Arra törekedtek a Dávid-tanítványok, hogy megfelelő távolságban maradjon ellenfelük. A játszma hajrájához fordulva elkapták a fonalat, és már nem is engedték ki kezükből.
Kiegyenlített játékkal indult a harmadik felvonás, 3:3 után pedig Eke Péter egyszemélyes, pontos sánca után zúgott a nagyérdemű taps vihara. Nem tudtak szabadulni egymástól a csapatok, minden pontra érkezett válasz, úgyhogy 13:15-nél Magyar Balázs ütése hozta meg az első, két egységnyi differenciát. Ez lendületet adott a látogatóknak, akik vérszemet kaptak, és megnyerték a szettet.
A negyedik etap hasonlóképpen az előzőhöz váltott vezetéssel kezdődött, majd 7:5-nél, Christian Janke ütésével lett először egynél nagyobb az eltérés. Ez tiszavirág életűnek bizonyult, mert egalizált a Fino. Innentől visszaállt a „régi rend”, hol itt, hol ott volt a nyitás joga, 15:13-ig. Ezt sem hagyták annyiban a vendégek, és újfent nyílttá tették a szettet, 15:16. Majd megint jött az újabb „kanyar”, felzárkózott a Loki, hősiesen harcolt, és Koci remek teljesítményének is köszönhetően nyerte a játszmát.   
A záró játékrészre frissebben érkezett a Kaposvár, fogyott a hazaiak figyelme, és idejekorán hárompontos előnyt kovácsoltak, 3:6. Igyekezett a házigazda, de a térfélcserénél is a Fino volt kedvezőbb helyzetben, de utána vissza kapaszkodtak a kék-fehérek, és egyenlítettek, 8:8. Ezt követően végletekig kiélezett csatában bizonyult nüansznyival jobbnak a címvédő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában