Újabb kör

2024.02.13. 13:01

Mégis ott lehet a magyar válogatott az olimpián

A magyar férfi jégkorong-válogatott bár végül nem nyerte meg a budapesti olimpiai selejtezős csoportját, mégis megmaradt az esélye kiharcolni a téli ötkarikás játékokon való részvételt.

Beke Zsombor

Forrás: MJSZ

Pedig jól indult a mieink szereplése a hazai rendezésű tornán, Spanyolországot és Litvániát is magabiztosan verték Háriék. Az utolsó nap Japán ellen a továbbjutás volt a tét, a csoportrangadón nem is játszottak rosszul a mieink, de rengeteg helyzetet kihagytak a sok kiállítást hozó mérkőzésen. Bár a magyarok szerezték meg a vezetést, Japán az utolsó harmadban fordított, így továbbjutottak. Bár úgy tűnt, ezzel szertefoszlott a magyar válogatott olimpiai álma, a nemzetközi szövetség bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország csapatai továbbra is ki lesznek zárva, így viszont a legjobb csoportmásodik is tovább mehetett a következő körben, ez az együttes pedig a magyaré.

Így a mieink a D csoportban Szlovákia, Kazahsztán és Ausztria ellen játszhatnak majd augusztus 29. és szeptember 1. között Pozsonyban. Az első helyezett kijut a 2026-ös olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában