Röplabda

2024.02.13. 20:33

Kiütközött a fáradság, vereség lett a vége

A MEVZA Közép-európai férfi röplabda Liga utolsó körének első mérkőzésén a MÁV Előre Foxconn csapata ellen a regnáló horvát bajnok, és házigazda HAOK Mladost négy játszmában kerekedett felül.

Káldor András

Boa Szabolcs (a labdával) játékára nem lehetett panasz

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

HAOK Mladost - MÁV Előre Foxconn 3:1 (23, -22, 20, 22)  

Zágráb, 100 néző
Vezette: Gregor Novak, Eva Tomec (szlovénok)
HAOK Mladost: Milic 5, Ecker 13, Goc 7, Cvanciger 18, Macik 9, Gajic 15. Csere: Pervan (liberó), Repek 4, Jakopec 2. Vezetőedző: Ratko Peris

MÁV Előre Foxconn: Dileo 2, Janke 11, Tomanóczy B. 5, Ambrus 10, Koci 16, Pesti 4. Csere: Takács M. (liberó), Boa 11, Szabó V. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Nem volt idejük sokat készülni, még jóformán egy napot sem pihenve kelt útra a Loki a Fino Kaposvár elleni kétórás rangadót követően Horvátországba, hétfőn délben.

Kiegyenlített játékkal indult a találkozó, és minden fehérvári pontnál a csapatot elkísérő szurkolók üdvrivalgása zengte be a Bojan Stranic Sportcsarnokot. A folytatásban, 5:5 után egy-két pontos előnyt csikartak ki Dávid Zoltán vezetőedző tanítványai, és ezt őrizték egészen 10:10-ig. Ezután jobbára a Mladostnál volt az előny, de pontjaikra mindig volt válaszuk a kék-fehéreknek. Majd ismét a Loki vette át az irányítást, és elmentek három ponttal, 14:17. Lendületben maradt a MÁV Előre, Redjo Koci elemi erejű ütésével pedig először lett négy a különbség, 17:21. Nagy erőket mozgósított a vendéglátó, a szett hajrájában egalizált, a vezetést is átvette két fehérvári hibából, és jobban összpontosítva Clemens Ecker révén hozta a részgyőzelmet.

A második játszma hasonlóképpen indult, mint az előző, nem tudtak szabadulni egymástól a felek, jóformán felváltva nyitottak, majd megrázta magát a fehérvári legénység, és kisebb előnyt kovácsolt, 9:12. Nem hagyta azonban annyiban a horvát együttes, és 15-nél megint utolérte riválisát, de átlendült ezen a Loki, bár kísértetiesen ugyanúgy, mint az első etapban, fordított a Mladost, 20:19. A végjátékban ezúttal fordult a kocka, és a MÁV Előre és kiegyenlítette hátrányát.

Nem vettek vissza sebességükből a kék-fehérek, bár próbált nyomást gyakorolni rájuk ellenfelük a harmadik felvonás kezdetétől, igaz egy-két pontnál nagyobb távolságot nem engedtek Pesti Marcellék, 9:7. 12-nél aztán befogták a hazai csapatot, át is vették a vezetést egy villanásra. Igen ám, de időt kért Ratko Peris, és ettől szárnyra kapott a Mladost, és egymás után termelte a pontokat, tetemesebb távolságot kidolgozva, behúzva a játszmát.

A negyedik szett elején ki más – Koci tartotta a lelket csapatában, de Samuel Goc, Sven Jakopec és Ecker aktivizálták magukat, és nem eresztett a gyeplőn a házigazda, 12:8. Itt, ezen a ponton lényegében el is dőlt a csata, mivel akármennyire is igyekezett, nem tudott újítani a MÁV Előre, és begyűjtötte a pontokat a Mladost.  
Vereségével igen nehéz helyzetbe került a négyes döntőért vívott csatában a MÁV Előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában