Női labdarúgás

2024.02.15. 13:11

Kiszakadt a gólzsák – csúnyán kiütötte ellenfelét a Puskás Akadémia

Fölényes, 11-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia női labdarúgó csapata a szlovén ZNK Gazon elleni felkészülési mérkőzésen Horvátországban.

Szabó Róbert

Jó formában a Puskás Akadémia a bajnoki rajt előtt

Forrás: puskasakademia.hu

Esélye sem volt a szlovén első osztály sereghajtójának a női labdarúgó NB I-ben jelenleg negyedik Puskás Akadémia ellen. A felcsútiaknál bemutatkozott az utánpótlás-válogatott kapus Pekk Lili, valamint ismét szerepet kapott az U19-es csapatból felhívott Török Ottília. Mellettük pályára lépett a nemrég igazolt fehérorosz légiós, Melana Szurautszava is.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a találkozón Tamók Rebeka, akinek mindössze egy félidőnyi játék elég volt ahhoz, hogy négy gólt rúgjon és kiosszon egy gólpasszt, míg Szarvas Sári triplázni tudott. 

– A megfelelő terhelés érdekében az első félidőben inkább a fiatalabbak játszottak, a másodikban pedig főleg a rutinosabbak. Az ellenfél nem vette fel a ritmusunkat, de legalább tudtunk koncentrálni a befejezésekre – értékelte a mérkőzést Halászi Kinga vezetőedző. Kiemelte, végig kontrollálták a meccset és összességében elégedettek lehetnek.

A Puskás Akadémia a hétvégén Ljubljanában lép pályára, amely mérkőzéssel le is zárul az edzőtábor a lányok számára, akiknek március 2-án rajtol az NB I, a Szent Mihály FC otthonában.

Női felkészülési mérkőzés

 Gradski Stadion, Rovinj, Horvátország

Puskás Akadémia FC – ZNK Gazon (szlovén) 11-0 (4-0)

Gólok: Tamók (4), Szarvas (3), Grönberg, Laine, Palakovics, Sinka 

Összeállítás: Dannback – Török, Kovács, Helmeczi – Harmat, Nagy L., – Nagy N., Szarvas, Grönberg, Tuza – Zán–Fábián

Csereként beállt: Pekk – Palakovics, Szemán-Tóth, Staier, Sinka, Pécsi, Tamók, Szurautszava

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában